Mobbing

Frida (21) ble offer for taus mobbing: - Jeg hadde ikke lyst til å leve

- Funksjonen er at personen det snakkes om, får svekket status og respekt hos andre, sier forsker og universitetslektor Tove Flack.

SELVTILLIT: Den vonde tiden er forbi. Frida fikk nye venner og tro på seg selv, men tiden med mobbing har satt dype spor. Foto: Geir Dokken
SELVTILLIT: Den vonde tiden er forbi. Frida fikk nye venner og tro på seg selv, men tiden med mobbing har satt dype spor. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg husker godt at ingen ville stå ved siden av meg da vi skulle ta klassebilde. «Må jeg stå sammen med henne», ble det sagt. Noen av guttene sendte meg trøstende blikk, men ingen torde si noe. Jeg hadde grudd meg til fotograferingen. Jeg skjønte hva som ville skje, forteller Frida Ødegaard Aas (21). For første gang forteller hun offentlig om mobbingen hun ble utsatt for på barneskolen.

– Jeg var riktignok vant til at jenter på skolen latterliggjorde meg, lo av ting jeg sa og flyttet jakkene sine bort fra min. Sluttet å snakke når jeg nærmet meg. De satte ut stygge rykter om meg. Ting det var helt umulig å forsvare seg mot. Ba andre om ikke å være venn med meg. Alt var like vondt, og jeg forsto ikke hva jeg hadde gjort galt, minnes Frida.

LES OGSÅ: Når det er ditt barn som mobber - hva gjør du? 

Fridas mamma Tove Ødegaard Aas har en teori om hva som skjedde.

– De første årene på barneskolen hadde Frida venninner som lyste opp og kastet seg rundt halsen hennes da de møttes. Frida var en snill og trygg jente som var lett å like. Hun forsvarte dem som hadde det vanskelig. Men så snudde alt, forteller Tove.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer