Lavkarbo

Friske og slanke med lavkarbo

Da legen Juval Mayo ble stadig ­dårligere av diabetes og ­betennelser, foreslo legekona at de skulle prøve ­lavkarbo. Det ble ­revolusjonerende for helsen til hele familien.

Friske og slanke med lavkarbo
Publisert
Sist oppdatert

Solen steker på terrassen til familien Mayo i Larvik. Pappa Juval (55) og mamma Hanne (50) serverer kaffe og vann, mens sønnen Ronen (11) spiller fotball på gårdsplassen. Her klager ingen lenger over overvekt, diabetes og smerter.

– Det er lavkarbokostholdets fortjeneste. Nå er det slutt på kaker og brød her i huset, sier Juval og smiler.

Hanne og Juval møttes under medisinstudiet i Århus i Danmark for 25 år siden. De valgte å flytte til Larvik for ti år siden og stortrives. I dag driver de Mayo Legeklinikk AS i Larvik, som allmennleger. Klinikken tilbyr også kognitiv terapi og laserbehandling for hår- og føflekkfjerning. 

– Jeg har alltid interessert meg for kosthold. Til mange overvektige pasienter har jeg anbefalt magrere kost i tråd med myndighetenes råd, men de fleste ble tykkere, forteller Hanne.

Det samme gjaldt for ektemannen Juval, og i 2006 lå han på grensen til å utvikle diabetes. Han trente mer og spiste magrere, men blodsukkeret bare steg. Samtidig fikk han revmatiske smerteanfall i knærne, fingrene og hoften og fikk diagnosen leddgikt. Siden fikk Juval sterke smerter i akillessenene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer