Fristende formkaker

Formkake

Fristende formkaker

Lyst på noe riktig godt til kaffen? Myke kaker med nøtter eller ­sjokolade er tingen! Her er 3 himmelske oppskrifter.

Publisert
Sist oppdatert

Toscabiter
(1 kake, ca. 18 biter)

Myk kake med kransekakemasse dekket med en herlig toscaglasur.

◗ 250 g kransekakemasse
◗ 125 g smør
◗ 3 egg
◗ 1 dl hvetemel
◗ 1 ts bakepulver

Toscaglasur:
◗ 50 g smør
◗ ½ dl kremfløte
◗ ½ dl sukker
◗ 2 ss honning
◗ 4 dl blandede nøtter, f.eks. ­hassel­nøtter, valnøtter, mandler, pistasienøtter

1. Sett ovnen på 175 °. Kle en bakeform, ca. 23 x 23 cm, med bakepapir.

2. Riv kransekakemassen grovt, og bland med smør. Rør dette luftig.

3. Tilsett egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Sikt i ­hvetemel og bakepulver, og rør deigen glatt.

4. Fordel røren i formen, og stek på nederste rille i ca. 18 minutter.

5. Lag toscaglasuren. Mål opp alle ingredienser, unntatt nøtter og mandler, i en kjele. Varm opp under omrøring, og la dette koke i ca. 5 minutter til massen tykner litt. Hakk nøtter og mandler grovt, og vend i den ferdigkokte massen.

6. Ta ut den ferdigstekte kaken, og sett ovnen på 250 °. Fordel tosca­røren jevnt over kaken, og sett den tilbake midt i ovnen.

7. Stek ytterligere i ca. 3 minutter, eller til overflaten er gyllenbrun på farge.

8. Avkjøl kaken på rist, og skjær kaken i ruter ved servering.

Krispige ruter
Krispige ruter Vis mer


Krispige ruter

(1 kake, ca. 24 biter)

«Fluffig», myk kake med deilig krisp i toppen, med mørk sjokolade. I stedet for Rice krispies kan du bruke grovknuste frokost­flakes å blande i toppingen.

◗ 200 g smør
◗ 3 dl sukker
◗ 3 egg
◗ 4 ½ dl hvetemel
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 ts bakepulver
◗ ¾ dl melk

Topping:
◗ 150 g mørk sjokolade
◗ 100 g mykt smør
◗ 1 dl melis
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 dl Rice krispies

1. Sett ovnen på 200 °. Kle en langpanne ca. 22 x 32 cm med bakepapir.

2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen, og rør i deigen mellom hvert egg. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett melken. Rør forsiktig.

3. Fordel røren i formen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Bryt sjokolade til toppingen i biter, og smelt i vannbad eller i mikroovnen. Rør smøret mykt, og tilsett det i den smeltede ­sjokoladen sammen med melis og vaniljesukker. Rør deigen et par minutter til den blir luftig.

5. Bland i krispies, og fordel glasuren jevnt over den kalde kaken. Sett den kaldt, og skjær i biter ved servering.
 

Prikkete marmorkake
Prikkete marmorkake Vis mer

Prikkete marmorkake

(1 kake, 12 biter)

Her er en herlig kake med innslag av trøffel både inni og utenpå!

Kaffetrøffel:
◗ 200 g mørk sjokolade med ­moccasmak
◗ ¾ dl kremfløte

Kakerøre:
◗ 200 g smør
◗ 2 ½ dl sukker
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 3 egg
◗ 4 ½ dl hvetemel
◗ 2 ts bakepulver
◗ ½ dl kremfløte

Hvit topping:
◗ 100 g hvit sjokolade
◗ 100 g kremost naturell
◗ ½ dl melis

1. Lag kaffetrøffel først. Bryt ­sjokolade i biter. Gi fløten et raskt oppkok, og ta den av varmen. Legg i sjokoladen, og rør om til en glatt krem.

2. Kle en form med bakepapir, og fordel trøffelen i formen i et ca. 1 cm tykt lag. La det stå i ­fryseren i ca. 30 minutter, eller til den har stivnet helt.

3. Sett ovnen på 175 °. Smør en avlang kakeform, ca. 1 ½ liter, med smør, og legg en remse bakepapir i bunnen av formen.

4. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Skill eggene i plomme og hvite. Tilsett eggeplomme, én av gangen, og rør ­deigen glatt mellom hver plomme.

5. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett kremfløte. Rør deigen forsiktig sammen.

6. Pisk til slutt eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.

7. Ta fram den kalde trøffelen, og skjær 2/3 av den i sukkerbitstore terninger. Gjem resten til pynt. Bland trøffel i deigen. Ha deigen i formen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i 50–55 minutter.

8. La den nystekte kaken avkjøles litt i formen før den legges på rist og avkjøles helt under et håndkle.

9. Hakk den hvite sjokoladen, og smelt i vannbad eller i mikro­ovnen. Rør kremost, melis og hvit sjokolade sammen til en glatt krem. Fordel kremen over den kalde kaken.

10. Varm opp resten av kaffe­trøffelen i vannbad til flytende konsistens, og ringle den over kaken.

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer