Toscabiter
(1 kake, ca. 18 biter)
Myk kake med kransekakemasse dekket med en herlig toscaglasur.
◗ 250 g kransekakemasse
◗ 125 g smør
◗ 3 egg
◗ 1 dl hvetemel
◗ 1 ts bakepulver
Toscaglasur:
◗ 50 g smør
◗ ½ dl kremfløte
◗ ½ dl sukker
◗ 2 ss honning
◗ 4 dl blandede nøtter, f.eks. hasselnøtter, valnøtter, mandler, pistasienøtter
1. Sett ovnen på 175 °. Kle en bakeform, ca. 23 x 23 cm, med bakepapir.
2. Riv kransekakemassen grovt, og bland med smør. Rør dette luftig.
3. Tilsett egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør deigen glatt.
4. Fordel røren i formen, og stek på nederste rille i ca. 18 minutter.
5. Lag toscaglasuren. Mål opp alle ingredienser, unntatt nøtter og mandler, i en kjele. Varm opp under omrøring, og la dette koke i ca. 5 minutter til massen tykner litt. Hakk nøtter og mandler grovt, og vend i den ferdigkokte massen.
6. Ta ut den ferdigstekte kaken, og sett ovnen på 250 °. Fordel toscarøren jevnt over kaken, og sett den tilbake midt i ovnen.
7. Stek ytterligere i ca. 3 minutter, eller til overflaten er gyllenbrun på farge.
8. Avkjøl kaken på rist, og skjær kaken i ruter ved servering.

Krispige ruter
(1 kake, ca. 24 biter)
«Fluffig», myk kake med deilig krisp i toppen, med mørk sjokolade. I stedet for Rice krispies kan du bruke grovknuste frokostflakes å blande i toppingen.
◗ 200 g smør
◗ 3 dl sukker
◗ 3 egg
◗ 4 ½ dl hvetemel
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 ts bakepulver
◗ ¾ dl melk
Topping:
◗ 150 g mørk sjokolade
◗ 100 g mykt smør
◗ 1 dl melis
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 2 dl Rice krispies
1. Sett ovnen på 200 °. Kle en langpanne ca. 22 x 32 cm med bakepapir.
2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen, og rør i deigen mellom hvert egg. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett melken. Rør forsiktig.
3. Fordel røren i formen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
4. Bryt sjokolade til toppingen i biter, og smelt i vannbad eller i mikroovnen. Rør smøret mykt, og tilsett det i den smeltede sjokoladen sammen med melis og vaniljesukker. Rør deigen et par minutter til den blir luftig.
5. Bland i krispies, og fordel glasuren jevnt over den kalde kaken. Sett den kaldt, og skjær i biter ved servering.

Prikkete marmorkake
(1 kake, 12 biter)
Her er en herlig kake med innslag av trøffel både inni og utenpå!
Kaffetrøffel:
◗ 200 g mørk sjokolade med moccasmak
◗ ¾ dl kremfløte
Kakerøre:
◗ 200 g smør
◗ 2 ½ dl sukker
◗ 1 ts vaniljesukker
◗ 3 egg
◗ 4 ½ dl hvetemel
◗ 2 ts bakepulver
◗ ½ dl kremfløte
Hvit topping:
◗ 100 g hvit sjokolade
◗ 100 g kremost naturell
◗ ½ dl melis
1. Lag kaffetrøffel først. Bryt sjokolade i biter. Gi fløten et raskt oppkok, og ta den av varmen. Legg i sjokoladen, og rør om til en glatt krem.
2. Kle en form med bakepapir, og fordel trøffelen i formen i et ca. 1 cm tykt lag. La det stå i fryseren i ca. 30 minutter, eller til den har stivnet helt.
3. Sett ovnen på 175 °. Smør en avlang kakeform, ca. 1 ½ liter, med smør, og legg en remse bakepapir i bunnen av formen.
4. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Skill eggene i plomme og hvite. Tilsett eggeplomme, én av gangen, og rør deigen glatt mellom hver plomme.
5. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett kremfløte. Rør deigen forsiktig sammen.
6. Pisk til slutt eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.
7. Ta fram den kalde trøffelen, og skjær 2/3 av den i sukkerbitstore terninger. Gjem resten til pynt. Bland trøffel i deigen. Ha deigen i formen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i 50–55 minutter.
8. La den nystekte kaken avkjøles litt i formen før den legges på rist og avkjøles helt under et håndkle.
9. Hakk den hvite sjokoladen, og smelt i vannbad eller i mikroovnen. Rør kremost, melis og hvit sjokolade sammen til en glatt krem. Fordel kremen over den kalde kaken.
10. Varm opp resten av kaffetrøffelen i vannbad til flytende konsistens, og ringle den over kaken.