Påskemeny

Fristende påskemeny

Har du invitert nære og kjære på middag i påskeferien? Velg blant disse rettene og sett sammen din egen meny med smak av både påske og vår.

Fristende påskemeny
Publisert
Sist oppdatert

Rekecocktail med vaktelegg

(4 porsjoner)

En lekker liten appetittvekker med reker og rogn som kan innlede ­påskemiddagen.

1 kg reker med skall2 dl crème fraîche4 ss majones3 ss finrevet pepperrot2 ss chilisaus ketsjuptype4 ss hakket dillnoen dråper tabaskosausflaksalt4 vaktelegg4 blader romanosalat eller hjertesalat50 g rød rogn

Servering:ristet brød eller mørkt rugbrød

Skrell rekene. Bland så crème fraîche, majones, pepperrot, ­chilisaus, dill, tabasko og salt i en bolle. Vend i rekene.

Kok opp vann. Legg i vaktel­eggene, og kok ca. 3 minutter. 

Spyl eggene i kaldt vann, skrell og del dem i to. Vanlige egg trenger ca. 6–8 minutter koketid.

Fordel salat og rekerøre i 4 glass. Topp med egg, rogn og en dillkvist.

Tips: Det går like bra å toppe cocktailen med vanlige eggebåter. 

Tomatpoteter og geitostyoghurt

Tomatpoteter(6 porsjoner)

En annerledes potetgrateng der potetbåtene ovnsbakes i tomatsaus. Stek potetene i samme ovn som ­steken hvis du har plass, eller hold steken varm godt innpakket, mens potetene steker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer