Rømmegrøt

Fristende rømmegrøt til spekematen

Fristende rømmegrøt til spekematen
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmelaget rømmegrøt er fantastisk godt og ikke vanskelig å lage.  Server flatbrød med tynne skiver skinke og litt rømme til.

(4 porsjoner)

◗ 6 dl seterrømme
◗ 2 ½ dl hvetemel
◗ 5–6 dl H-melk
◗ eller like deler søt og syrnet melk
◗ 1 ts salt

1. Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av melet, og rør til smøret pipler fram. Skum av, og hold smøret varmt.
2. Tilsett resten av melet, og spe med melken. Rør godt til grøten er jevn, og la den koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
3. Server grøten med smør, sukker og kanel.

Glutenfri rømmegrøt

Du kan gjerne nyte rømmegrøt selv om du lever glutenfritt.

(4 porsjoner)

◗ 2 dl glutenfri, fin kakemiks 
fra Toro
◗ 3 dl seterrømme
◗ 6 dl H-melk
◗ ½ ts salt

1. Hell rømme i en kjele. Kok opp på svak varme. Sikt i mel, og bland godt. La dette småkoke til fettet pipler ut, og ta det av med en liten øse.
2. Spe med lunken melk, og rør til grøten er glatt og fin. Kok opp og tilsett salt.
3. Server grøten med sukker, kanel og smør.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer