Kultur

Frode Gryttens Dublin

Bli med suksessforfatteren til Dublin.

Frode Gryttens Dublin
Publisert
Sist oppdatert
«Eg går ut i Dublin. Ut i det sandblåste lyset. Ut i den resignerte prakta som er Dublin. Langs elva tenker eg at Dublin er ein dobbeltdekkar. Om morgonen rullar byen ut med ein etasje oppe, ein etasje nede. Det finst eit fast Dublin, eit flytande Dublin. Eit Dublin eg vandrar rundt i, eit Dublin som speglar seg under meg, antan i elva eller i dei regnvåte gatene,» skriver Frode Grytten i Leselyst i denne ukens KK.

Grytten skriver så levende om den irske byen at det føles som om vi er der. Han beskriver Dublin som en by med midtskill, og guider oss gjennom gatene, langs gjerdene, over broene. Hele tiden med den karakteristiske Grytten-stemmen, det er setninger med sang i og beskrivelser mer levende enn noe bilde vi kunne knipset.

Forfatteren fikk sitt store gjennombrudd med novellesamlingen Bikubesong, som ble belønnet med Brageprisen og nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 2000.

Senere har han også hatt stor suksess, blant annet med boken Popsongar. I fjor kom han med sin første rene roman, Flytande bjørn, som ble hedret med Rivertonprisen for årets beste krim. I år er han aktuell med Sjuk av lykke, der de beste novellene hans er samlet.

Frode Gryttens Dublin
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer