Valnøtter

Frokostbrød med blåbær og valnøtter

Nam, nam! Blåbær og valnøtter er godt i brødet. Dette brødet er fantastisk til suppe, men er også nydelig med ost!

(1 langpanne)

◗ 50 g (1 pk.) gjær
◗ 5 dl vann, lunkent
◗ 2 ts salt
◗ 50 g smør, mykt
◗ 4 dl rugmel, fint
◗ 2 dl rosiner
◗ 2 dl blåbær
◗ 3 dl valnøtter
◗ ca. 11 dl hvetemel

1. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i det lunkne vannet. Tilsett salt og smør. Rør inn rugmel, rosiner, blåbær og valnøtter. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen, til en smidig deig.

2. La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Dekk langpannen med bakepapir eller smør den. Fordel deigen ut i langpannen og trykk den utover slik at den fyller pannen. Etterhev i ca. 30 minutter.

3. Skjær deigen opp i så mange biter du ønsker. Stek brødet midt i ovnen 200 °C i ca. 25 minutter i ca. 25 minutter. Ta brødet ut av ovnen og avkjøl i ca. 5 minutter i langpannen.
4. Ta brødet ut av formen og legg det på rist. Avkjøl under et rent håndkle.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: