Kalde Føtter

Fryser du på hender og føtter?

Her er noen tips som kan hjelpe.

Fryser du på hender og føtter?
Publisert
Sist oppdatert

Når det er kaldt ute, prioriterer kroppen å holde varmen i overkroppen hvor vi har våre viktigste organer. Blodkarene i hender og føtter trekker seg sammen og omdirigerer varmen derfra til andre deler som trenger varmen mer. Et smart tips er derfor å holde seg varm på overkroppen, så ikke hender og føtter må avgi varme til viktigere steder. 

Her er noen tips som kan få opp temperaturen i hender og føtter:

Varme drikker hjelper deg å holde sirkulasjonen i gang, men bytt gjerne ut noen kopper med kaffe med koffeinfri drikke. Koffein kan nemlig også medvirke til at blodkarene trekker seg sammen.

Spis sterkt krydret mat - og gjerne chili. Den inneholder capsaicin, et stoff som lurer kroppen til å sende smertesignaler gjennom å øke temperaturen.

Å veive kraftig med armene gjør at blodet sendes ut i fingrene takket være sentrifugalkraften.

Pust dypt! Når man er stresset, føles fingre og tær kaldere. Forskning viser at meditasjon og dype åndedrag hjelper. 

Husk at også enkelte medisiner gjør at blodkarene trekker seg sammen, noe som igjen gjør at du fryser. Dette gjelder f.eks nesespray, betablokkere og noen migrenemedisiner. 

Kilde: Må Bra
 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer