Koketid

Fylte flettebrød

Dette er et typisk kuvertbrød. Det smaker mye og passer bra som ledsager til enkle middagsretter. Skal du fylle brødet, bruk ting som passer til det du ellers skal spise.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 2 brød)





1 kg hvetemel/600 g hvetemel og 400 g fin sammalt hvetemel
5 dl lunkent vann
2 pakker tørrgjær
1 ss salt
2 ss sukker

Bland alt det tørre. Varm opp vannet og kontroller temperaturen ved å ta litt vann på en teskje og helle det over innsiden av vristen, over pulsåren. Området er følsomt for varme, og hvis du ikke kjenner vannet, har det perfekt kroppstemperatur.

Smuldre gjæren i vannet og la det stå til gjæren har løst seg helt opp. Ha melet i en bolle og tilsett vann litt og litt til det er mulig å ta deigen ut og kna den på benken. Kna i minst 10 minutter. Sett deigen lunt og hev i cirka 1 time, til deigen er dobbelt så stor. Elt deigen i nye 10 minutter og del den i to like store deler.

Ta den ene delen og kjevle den ut til en stor flate og legg på fyll i et passe tynt lag, cirka 0,5 centimeter. Vi har brukt ost og skinke som fyll, men her er alt mulig:

  • Strimlete, kokte grønnsaker og tykk ostesaus.
  • Godt krydret kjøttdeig og tyktflytende tomatsaus.
  • Du kan også lage et søtt brød med mørk sjokolade eller syltetøy, nøtte- eller
    sjokoladepålegg.

    Rull sammen deigen og putt den i en brødform med skjøten ned. Pensle med sammenpisket egg eller olivenolje.

    Ta den andre deigen og del den i 3. Rull delene til 3 like lange pølser, legg pølsene ved siden av hverandre og skjøt dem sammen i den ene enden. Flett deigen så du får en stor
    flette og lag en skjøt i den andre enden. Putt den i en brødform med skjøtene ned og pensle med egg eller olivenolje.

    Brødene stekes på midterste rille på 175° i cirka 40 minutter.

    Fylte flettebrød
    Fylte flettebrød
  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer