Adopsjon

Ga fra seg adoptivsønnen - nå snakker hun ut

- Jeg har skuffet så mange kvinner som har sett opp til meg som mor.

ADOPSJON: James og Myka Stauffer valgte å gi fra seg sønnen Huxley, adoptert fra Kina i 2017 - det skapte furore. FOTO: Skjermdump Instagram
ADOPSJON: James og Myka Stauffer valgte å gi fra seg sønnen Huxley, adoptert fra Kina i 2017 - det skapte furore. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår ble det kjent at den amerikanske YouTuberen Myka Stauffer (33), som deler stort og smått om foreldrerollen på den velkjente videoplattformen, ønsket å gi fra seg ansvaret for adoptivsønnen Huxley (4).

Myka og ektemannen James adopterte gutten fra Kina i 2017, men etter at han ble diagnostisert med autisme, har ekteparet gitt uttrykk for at det ble for tøft og krevende for dem å beholde foreldreansvaret. Myka har fire biologiske barn.

Nå, én måned etter at de delte nyheten på YouTube-kanalen, har Myka åpnet opp om avgjørelsen - som de har fått mye tyn for i sosiale medier. Hun har siden gjort videoen privat.

- Jeg ser nå at jeg var naiv, dum og arrogant

I et lengre innlegg på Instagram-profilen sin utdyper Myra om bakgrunnen for avgjørelsen, og hevder at hun var helt uforberedt på hva det ville innebære å få ansvaret for et barn med Huxleys utfordringer.

«Jeg er veldig lei meg for at jeg var så naiv da jeg startet adopsjonsprosessen. Jeg var ikke fullt ut forberedt eller utrustet for oppgaven (...) Jeg ønsket å hjelpe så mye, at jeg var villig til å hente hjem et hvilket som helst barn som trengte meg. Jeg ser nå at jeg var naiv, dum og arrogant. Jeg ønsker for alt i verden at jeg hadde vært mer forberedt og hadde gjort mer. Jeg kunne ønske at avgjørelsen om å avbryte adopsjonen aldri hadde vært nødt til å bli tatt», skriver hun i innlegget.

Hun beklager også overfor de hun har skuffet, etter at avgjørelsen ble kjent.

«Beslutningen har knust hjertene til så mange personer, og jeg er lei meg for at jeg har skuffet så mange kvinner som har sett opp til meg som mor. Jeg er lei meg for all forvirring og smerte jeg har påført dere, og jeg beklager at jeg ikke har vært kapabel til å fortelle mer av historien min helt fra starten av», fortsetter hun. Se hele innlegget under:

Myra er likevel glad for at avgjørelsen er tatt, og for at Huxley nå er hos noen som har kapasitet til å ta hånd om den fire år gamle gutten.

«Vi elsker Huxley, og vet at dette var den rette avgjørelsen å ta med tanke på han og hans fremtid. Vi ber for at Huxley går en god fremtid i møte. Det var ikke et øyeblikk der vi forsøkte alt vi kunne, men etter utallige vurderinger og evalueringer av flere medisinske fagfolk, ble konklusjonen den at han trengte mer oppfølging», sa hun i YouTube-videoen som ble publisert i mai, ifølge People.

Sluttet i jobben som sykepleier for å drive YouTube-kanal på heltid

I innlegget publisert i juni opplyser hun om at Huxley har kommet til et hjem der han blir godt ivaretatt.

Myka jobbet som sykepleier til hun ble mor til sitt andre barn, og jobber i dag på heltid med YouTube-kanalen.

Firebarnsmoren med to av døtrene:

Hun og ektemannen James bor sammen i Ohio, USA, hvor de oppdrar de fire barna Kova, Jaka, Radley og Onyx. Den eldste datteren har hun fra et tidligere forhold. Paret giftet seg i 2013.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer