Adopsjon

Ga fra seg adoptivsønnen - nå snakker hun ut

- Jeg har skuffet så mange kvinner som har sett opp til meg som mor.

ADOPSJON: James og Myka Stauffer valgte å gi fra seg sønnen Huxley, adoptert fra Kina i 2017 - det skapte furore. FOTO: Skjermdump Instagram
ADOPSJON: James og Myka Stauffer valgte å gi fra seg sønnen Huxley, adoptert fra Kina i 2017 - det skapte furore. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår ble det kjent at den amerikanske YouTuberen Myka Stauffer (33), som deler stort og smått om foreldrerollen på den velkjente videoplattformen, ønsket å gi fra seg ansvaret for adoptivsønnen Huxley (4).

Myka og ektemannen James adopterte gutten fra Kina i 2017, men etter at han ble diagnostisert med autisme, har ekteparet gitt uttrykk for at det ble for tøft og krevende for dem å beholde foreldreansvaret. Myka har fire biologiske barn.

Nå, én måned etter at de delte nyheten på YouTube-kanalen, har Myka åpnet opp om avgjørelsen - som de har fått mye tyn for i sosiale medier. Hun har siden gjort videoen privat.

- Jeg ser nå at jeg var naiv, dum og arrogant

I et lengre innlegg på Instagram-profilen sin utdyper Myra om bakgrunnen for avgjørelsen, og hevder at hun var helt uforberedt på hva det ville innebære å få ansvaret for et barn med Huxleys utfordringer.

«Jeg er veldig lei meg for at jeg var så naiv da jeg startet adopsjonsprosessen. Jeg var ikke fullt ut forberedt eller utrustet for oppgaven (...) Jeg ønsket å hjelpe så mye, at jeg var villig til å hente hjem et hvilket som helst barn som trengte meg. Jeg ser nå at jeg var naiv, dum og arrogant. Jeg ønsker for alt i verden at jeg hadde vært mer forberedt og hadde gjort mer. Jeg kunne ønske at avgjørelsen om å avbryte adopsjonen aldri hadde vært nødt til å bli tatt», skriver hun i innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer