Gatekatten Bob

Gatekatten som reddet gategutten

Gatekatten som reddet gategutten
Publisert
Sist oppdatert

James Bowen var en nedkjørt narkoman da han traff på den hjemløse katten Bob. Møtet mellom de to forandret alt.

Bob var hårløs, skadet og utsultet da James Bowen (34) fant ham. Katten lå i trappeoppgangen i den kommunale blokken i London som James nettopp hadde flyttet inn i.

Kattens blikk var årvåkent selv om den virket medtatt, og James kunne ane en sterk personlighet under den ustelte pelsen. James selv var ikke i noe særlig bedre stand.

I nærmere ti år hadde han vært hjemløs narkoman som prøvde å få inn nok penger ved å være gatemusikant. Han ønsket å bli rusfri, men hadde flere mislykkede forsøk bak seg.

James var vant med katter fra da han var barn. Ellers var ikke barndommen stort å skryte av.

Da han var tre, ble foreldrene skilt, og moren tok gutten med fra England og flyttet til Australia. Der bodde de knapt ett år i samme hus, så James fikk aldri tid til å få seg venner.

Derimot ble han mye mobbet. Da han var ni, flyttet de tilbake til England, men 12 år gammel bar det nok en gang tilbake til Australia.

James ble en sint og ensom ung mann som rømte fra virkeligheten gjennom rus, og da han var 18 år reiste han til London med drømmen om en musikk-karriere.

ALLE VIL HA: Det er ikke bare forbipasserrende som vil ha en bit av James og Bob, også forlag, aviser og tv er blitt fascinert av Bob og James.
ALLE VIL HA: Det er ikke bare forbipasserrende som vil ha en bit av James og Bob, også forlag, aviser og tv er blitt fascinert av Bob og James. Vis mer

Hva som er katten Bobs forhistorie er det ingen som vet. Sannsynligvis var han blitt dumpet av eieren. James brukte de få pengene han hadde, for at gatekatten skulle få medisinsk hjelp.

Og det skulle vise seg at ansvaret med å ha katten og passe på at den ble frisk, oppildnet James. Han følte at livet fikk en mening. Han fikk noe positivt han kunne gjøre for noen utenom seg selv.

Katten skulle vise seg å være svært spesiell. Den skjønte det meste og ga James nærhet og kjærlighet, noe den unge mannen hadde savnet i mange år.

– Jeg ble pappa, skriver James i boken «En gatekatt ved navn Bob».

James ble for eksempel fra seg av engstelse når Bob forsvant og ble borte en stund, eller når katten ble syk. Og for Bob, og sin egen skyld, bestemte han seg også for å bli rusfri. Han hadde jo ansvar for noen nå!

VAKKER: Ingen tvil om at Bob er en flott fyr, full av personlighet.
VAKKER: Ingen tvil om at Bob er en flott fyr, full av personlighet. Vis mer

Og mens James kjempet mot rusavhengigheten ble Bob hans forankring til virkeligheten. James hevder selv at han ikke ville klart å bli rusfri uten katten.

Før Bob kom inn i livet til James, hadde han følt seg usynlig. Folk ofret ham ikke ett blikk. Da Bob flyttet inn hos James, ble de et umake par som støtt hang sammen. Bob ville være med James overalt, også når han spilte på gata.

Da lå han enten i gitarkassen eller på et lite teppe ved siden av sin eier. Når de var ute og gikk, ville han gjerne ligge på James’ skulder.

Og det er klart at de to tiltrakk seg mye oppmerksomhet. Alle ville snakke med og klappe Bob, mange ga ham gaver, og ikke minst, James tjente dobbelt så mye som gatesanger. 

– Takket være Bob oppdaget jeg det gode i mennesker, forteller James i boken.
I dag er katten og mannen en av Londons største turistattraksjoner. Alle vil se Bob, og folk står i kø for å ta bilde av seg selv sammen med katten og eieren.

Historien er både sjarmerende og fascinerende, og videosnutter som er lagt ut på YouTube er blitt en hit. I Hollywood er det nå planer om å filmatisere den utrolige historien. Se videoene på YouTube her.

Bli med i konkurransen vår - og vinn en Londontur for 2!

Hjelper din katt deg på en helt spesiell måte, litt sånn som Bob hjelper James? Fortell det til oss - og vinn en tur til London for to personer. Les mer om konkurransen her:

Vinn London-tur for 2

PÅ KATTERS VIS: Bob er ikke en helt vanlig katt, men som katter flest er han ganske full av selvtillit.
PÅ KATTERS VIS: Bob er ikke en helt vanlig katt, men som katter flest er han ganske full av selvtillit. Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer