Foretter

Gazpacho på bakte tomater og paprika

Denne suppen skal serveres kald og blir best hvis den får stå natten over.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 8 personer)
1,5 kg solmodne tomater, helst plommetomater
4 røde paprika
3 medium rødløk
1 dl olivenolje
6 dl vann
3 ss sherryeddik
1 ts tabasko
1 agurk
litt ekstra olivenolje

Forvarm ovnen til 230°. Del tomatene i to og legg dem på bakepapir i en langpanne. Del
paprikaene i terninger, ca. 2,5 cm og kutt det meste av løken i biter. Ha alt i langpannen og
sprinkle over oljen. Rør litt slik at oljen smører seg ut over det meste. Dryss over litt salt. Bak grønnsakene til de er myke og har fått farge, ca. 50 minutter. Kjør halvparten av grønnsakene til puré i en blender sammen med 3 dl av vannet. Ha suppen i en
stor bolle. Gjenta med resten av grønnsakene, 1 dl av vannet og saftene fra langpannen. Bland alt sammen og tilsett mer vann hvis du vil ha suppen tynnere. Avkjøl, gjerne over natten. Bland eddik, resten av vannet og tabasko inn i suppen. Smak til med salt. Skrell agurken og del den på langs. Skrap ut kjernene med en teskje og hakk agurken i bitte
små biter. Gjør det samme med rødløken. Server med litt av de rå grønnsakene på toppen.
Sprinkle eventuelt også over med litt god olivenolje.

Gazpacho på bakte tomater og paprika
Gazpacho på bakte tomater og paprika Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer