Stupeulykke

Geir Kåre ble lam: - Jeg forsto på en måte at jeg var død

Stupeulykken gjorde Geir Kåres største mareritt om til virkelighet. Sammen med søsteren forteller han om ulykken, og hvordan det går nå.

STUPEULYKKE: Geir Kåre Nyland skadet seg stygt da han stupte fra bryggekanten i fjor. Her sammen med søsteren, Zekiye. Foto: Privat
STUPEULYKKE: Geir Kåre Nyland skadet seg stygt da han stupte fra bryggekanten i fjor. Her sammen med søsteren, Zekiye. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Geir Kåre Cemsoylu Nyland (30) har alltid vært en svært aktiv person, med masse energi. Han er fryktløs, knallsterk både mentalt og fysisk, og elsker utfordringer. Noe som førte han til topps i første sesong av «Norges tøffeste».

For noen år siden valgte han å følge drømmen, og satse for fullt på MMA. Han hadde et jag i kroppen. Det var noe han måtte gjøre, selv om det ble mindre tid til familien – deriblant sønnen hans.

30. mai 2021. Geir Kåre husker at det var en solfylt, varm sommerdag i Oslo, og han hadde tatt turen til Sørenga for å henge med noen venner. Han tok en snap av folkehavet som befant seg foran ham, stusset over at ingen hadde «covid-angst», og sendte bildet til noen venner.

Geir Kåre, Kenneth, Ahmad, Abbas og Nora gikk til et mindre folksomt sted – valget falt på bryggen ved det nye Munch-museet i Bjørvika, som han hadde gått fordi noen dager tidligere. Han la merke til at folk badet der, og tenkte at det var en fin plass.

En time senere skulle Geir Kåre på trening, men han tenkte at han rakk å ta et lite bad først. Ettersom det var mai, var det ikke sommertemperatur i vannet. Det skremte ikke Geir Kåre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer