Gikk det egentlig bra med oss?

KOMMENTAR: Det gikk jo bra med oss, sier vi, og rister på hodet av dagens hysteriske foreldregenerasjon. Men gjorde det egentlig det?

TRYGG BARNDOM: Mye var bra med barndommen før i tiden, og for de fleste var den fylt med frihet, selvstendighet, aktivitet og kreativitet. Men var den trygg? Foto: NTB
TRYGG BARNDOM: Mye var bra med barndommen før i tiden, og for de fleste var den fylt med frihet, selvstendighet, aktivitet og kreativitet. Men var den trygg? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det gikk jo bra med oss.

Hvor mange ganger har du sett på dagens foreldregenerasjon og tenkt at de styrer noe voldsomt med ungene sine? At de kanskje overdriver de beskyttelsesgreiene litt? Syr puter under armene på dem fra de er nyfødte og til de er godt voksne, pakker dem inn i bobleplast både på utsiden og på innsiden og aldri lar dem kjenne på verken kulde, sult, smerte, kjedsomhet eller andre vanlige plager?

Det gikk jo bra med oss.

Vi ble sendt ut i skogen for å leke alene, vi. Lærte å svømme liggende på magen på en krakk inne på kjøkkenet. Dro en diger voksensykkel ut av boden og lærte oss å sykle på den før hendene var store nok til å klemme inn bremsene eller beina lange nok til å nå ned til pedalene.

Ingen smurte oss med solkrem før etter at vi var blitt så solbrente over hele kroppen at det ikke gikk an å sove om natta.

Men det gikk jo bra med oss.

De voksne rundt oss kjederøyket både inne og i bilen, ofte med vinduene igjen, det kunne jo bli kaldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer