Kultur

Glattere bråkebøtter

Korn har fått ny trommis og gitarist, men kunne gjerne økt støynivået.

Glattere bråkebøtter
Publisert
Sist oppdatertKorn: «Untitled»

 • Utgitt av Virgin/EMI
 • Sjanger: Rock
 • Karakter: kkkkkk
  Korn er et av bandene som har frontet numetal-sjangeren med størst hell – deres selvtitulerte debut og tredjeplata, «Follow the Leader» gjorde dem til et av alternativ-metalens største navn. At de fortsatt er et energisk liveband, beviste de til fulle da de blåste publikum halvveis ut av Frognerparken på årets Norwegian Wood-festival.

  God stemning?
  At bandet med utgivelsen av sin tittelløse åttende plate, har tatt steget i en mer kommersiell, radiovennlig retning, er det liten tvil om. Singelen «Evolution» er metal selv mora di kan like, og som faren din kan bedrive energisk husvask til. At de har fått med seg Frank Zappas legendariske trommis, kunne gjerne vært mer hørbart.

  Industri, ja takk!
  Tungrockballaden «Kiss» framstår som ett av platas beste spor, her kommer industripreget fram på mer sofistikert vis. Men bandet mistet visstnok en del fans med sin forrige plate da de tok en mer melodiøs vending, og det spørs om Korn kan risikere å riste av seg enkelte også med årets utgivelse.

  Mer tunge riff
  Imidlertid er det ikke nødvendigvis et dårlig trekk av metalband å velge et mer tilgjengelig uttrykk. Med «Untitled», som uunngåelig er blitt platens tittel når den skal omtales, har vokalist Jonathan Davis og hans bandkumpaner produsert en tidvis svært fengende rockeplate hvor spor som «Ever Be» og «I Will Protect You» med sine tunge, industrielle riff utmerker seg.

  Til neste runde må bandet gjerne rendyrke industri/goth-retningen. Og litt mer tyngde hadde heller ikke skadet.

  Glattere bråkebøtter
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer