Drømmeslottet

Glem hytte på Sørlandet - et slott i Frankrike er mye billigere

Drømmer du om et herskapelig liv på den franske landsbygda? Dette slottet og skogene rundt kan bli ditt for mindre enn det en to-roms leilighet i Oslo koster. Men du bør helst være av det nevenyttige slaget.

HERSKAPELIG: Den franske landsbygda er pepret med gamle slott og herskapshus som eierne ikke lenger orker å vedlikeholde. Mange er til salgs - for mindre enn du må ut med for en liten leilighet i Oslo. Foto: My French House
HERSKAPELIG: Den franske landsbygda er pepret med gamle slott og herskapshus som eierne ikke lenger orker å vedlikeholde. Mange er til salgs - for mindre enn du må ut med for en liten leilighet i Oslo. Foto: My French House Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vurderer du å flytte? Selge leiligheten i byen og kjøpe noe litt større utenfor sentrum? Eller kanskje du har spart opp nok penger til å kjøpe hytte på Sørlandet eller en liten feriebolig i utlandet?

Du har ikke vurdert et slott i stedet, da?

Det koster faktisk omtrent det samme.

For samme pris som du får for en liten 2-roms i Oslo, Trondheim eller Bergen, eller må ut med for en spartansk hytte med sjøgløtt fra loftsvinduet, kan du få et digert slott med stall, uthus og portnerbolig i Frankrike.

Riktignok mangler det ofte litt på komfort og moderne løsninger som vann og avløp og sentralvarme, og det er ikke sikkert at alle rom i huset kan benyttes på grunn av hull i gulvet eller rasfarlig tak, men likevel. Har du 16 soverom skal du vel klare å få satt i stand et par av dem?

Drømmeslottet

Vi kan i det minste drømme. Noen som gjorde drømmen til virkelighet, er det britiske ekteparet Dick og Angel Strawbridge, som i 2015 solgte leiligheten sin i London og flyttet inn i et nesten to hundre år gammelt slott i Frankrike, komplett med tårn og vollgrav og det hele. Tv-serien «Drømmeslottet», som vises på NRK, følger prosessen fra de overtok et falleferdig hus uten strøm, oppvarming eller fungerende bad og til de sakte men sikkert vekker det gamle slottets 48 rom til live igjen, en kvadratmeter av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer