GLUTENFRIE KANELBOLLER: Nystekte, lunkne kanelboller er uimotståelig. Foto: All Over Press
GLUTENFRIE KANELBOLLER: Nystekte, lunkne kanelboller er uimotståelig. Foto: All Over Press Vis mer

Glutenfrie Kanelboller

Glutenfrie kanelboller

Alle elsker kanelboller, og det går fint an å lage dem selv om man ikke tåler gluten.

ALLERS.NO:  Bruk denne grunndeigen og varier fyllet for flere bollevarianter.

Kanelboller

(25 boller)

50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1 ss fiberhusk
1 dl sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme, knust
12 dl glutenfri fin melmiks + litt ekstra til utbaking

Fyll:
125 g smør, romtemperert
1 dl sukker
2 ss malt kanel

Pensling:
1 egg
perlesukker

1. Smelt smøret, bland i melken og varm til 37°. Hell blandingen over fiberhusken under omrøring. La det svelle i ca. 10 minutter. 

2. Rør ut gjæren i blandingen. Bland i sukker, salt, kardemomme og melmiks. La deigen heve tildekket i ca. 30 minutter. 

3. Strø litt melmiks på bakebordet. Hell ut deigen og elt den lett sammen. Den skal være løs. Del deigen i to deler og kjevle hver del til ca. 20 x 40 cm med et melstrødd kjevle. 

4. Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet og fordel utover de to delene. Rull sammen med skjøten ned. 

5. Skjær i ca. 3 cm biter og legg i papirformer på en stekeplate. La bollene heve ytterligere 30 minutter. 

6. Pensle bollene med egg og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen på 250° i ca. 
10 minutter.

GLUTENFRIE KANELBOLLER: Overrask familien eller venner med nybakte boller i helgen. Foto: All Over Press
GLUTENFRIE KANELBOLLER: Overrask familien eller venner med nybakte boller i helgen. Foto: All Over Press Vis mer

Flere glutenfrie oppskrifter:

- Godt uten gluten

- Glutenfrie osteruter

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: