Kålstuing er et glemt kapittel i norsk husmannsgastronomi. Det fortjener den ikke. Her er en enkel og oppfrisket oppskrift:
2 ss mel
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
1 1/2 dl hønsebuljong
1 dl melk
Smelt smør og rør inn mel. Surr på lav varme i 5 minutter. Ha i varm buljong og melk under
kraftig omrøring. Kok på lav varme i 5 minutter.
Snitt kålen og ha den i en gryte med litt vann i bunnen. Fres over lav varme til kålen er mør.
Bland den i sausen og kok opp. Server til fyldige kjøttretter.
Kålstuingen bør tilbake på moten.
Vis mer
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til
personverninnstillinger