Julen 2021

God jul fra redaksjonen i Vi.no!

Vi.no ønsker alle sine lesere en fredelig jul.

Vi.no ønsker våre lesere en god og fredfull jul. Fra venstre: Kristin Sørdal, Ylve Gudheim, ansvarlig redaktør Berit B. Njarga og Marit O. Bromark. Foto: Morten Eik
Vi.no ønsker våre lesere en god og fredfull jul. Fra venstre: Kristin Sørdal, Ylve Gudheim, ansvarlig redaktør Berit B. Njarga og Marit O. Bromark. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jula er en sammensatt høytid som kan vekke vidt forskjellige følelser i oss.

På sosiale medier og i TV-reklamene fremstilles jula gjerne som en evigvarende lykkestund, noe vi skal forberede med iver og lyst og glede oss til så snart desember er i sikte på kalenderen.

Vi ser for oss forventningen i øynene til toåringen når lysene på juletreet tennes, gleden over de gode julekakene til bestemor, og ønsket om å endelig samle hele storfamilien til en skikkelig stor feiring med alle de nærmeste.

Og slik er det for mange. Men jul er ikke bare knyttet til glede og feiring. Slett ikke alle gleder seg. Det kan tvert imot være en høytid som man helst vil få overstått så fort som mulig.

Jula kan være høytiden som minner om hvor ensom man er, om sorgen over å ha mistet en av sine nære eller skuffelsen over at forventningene til livet heller ikke ble innfridd i 2021.

Vi mennesker er sammensatte vesener - og jula skal gjerne favne om mange enkeltmenneskers ønsker, forventninger og planer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer