Kultur

God kinopåske!

Lytt til erfarne kinofolk: KK.no har sett påskefilmene.

Publisert
Sist oppdatert
Aaaah, ikkeno' er som en påske i en mørklagt kinosal, langt fra blå Swix og appelsiner og kø i løypene. Denne uken er det en rekke kinopremierer, og vi tipser deg om hvilke du bør se, og hvilke du trygt kan styre unna.

Romance & Cigarettes har en uslåelig rolleliste og en historie som er like original som den er nydelig. Kjærlighet og skakke karakterer gjør filmen til en fryd.

Pierce Brosnan er ufyselig sjarmerende i leiemorderkomedien Matador. I en bar i Mexico erobrer han sin hittil eneste venn, og vennskapet skal vise seg å få dramatiske konsekvenser for dem begge.

I Dark Horse får vi servert en rekke kapitler om mennesker som for det meste loker rundt uten helt å vite hva de vil med sine tilmålte år. Muntert, rørende i en befriende annerledes film.

Istid 2 er et kjærkomment gjensyn med den forhistoriske dyregjengen vi alle falt for noen år tilbake. Manny, Diego og Sid fører an når våre venner flykter fra smeltende is, skumle monstre og kjempebølger. Nylig satte Istid 2 årets første rekord på amerikanske kinoer, og ble den første filmen i 2006 som har spilt inn over 100 millioner dollar. Tegnefilmen troner ikke uventet på kinotoppen også her hjemme.

Dessuten minner vi om at tidligere favoritter som Syriana og Brokeback Mountain fortsatt går på kino - har du ikke sett disse, er det absolutt på tide!

Norske Bandidas hadde også premiere denne uken, uten at vi vil oppfordre til massevandring til kinosalen med denne som mål. Westernkomedien er platt, lite overraskende og svært sjelden morsom.

Hollywood-skrekkfilmen When a Stranger Calls er heller ikke noe å rope hurra for. Er du svært lettskremt skvetter du kanskje av denne, mer kvalitetsbevisste seere bør velge mer krevende løyper.


LES MER HER: ALT OM FILM

James Gandolfini glitrer i underskjønne Romance & Cigarettes
James Gandolfini glitrer i underskjønne Romance & Cigarettes Vis mer
Istid 2 er finfin underholdning for hele familien.
Istid 2 er finfin underholdning for hele familien. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer