Langpannekake

Godt å dele

Trenger du å bake kake til mange? Langpannekaker er enkle å lage og enkle å dele. Her har du forslag til noen skikkelige go‘biter!

Godt å dele
Publisert
Sist oppdatert

Bringebærruter med kremfyll og sprø topp
(ca. 20 stk.)
Kakedeigen er klassisk med en spennende topping.

250 g smør
1 ½ dl sukker
4 ½ dl hvetemel
1 dl vaniljesauspulver fra pose
1 ½ ts bakepulver
1 ½ dl kokosmasse

Fyll:
1 dl bringebærsyltetøy
100 g kremost for baking
1 egg

Pynt:
melis

Sett ovnen på 200°. Kle en liten langpanne, ca. 20 ganger 25 cm, med bakepapir.

Hakk sammen smør, ­sukker, hvetemel, vanilje­sauspulver og bakepulver til en deig i en kjøkkenmaskin.

Trykk to tredjedeler av deigen ut i bunnen av formen. Fordel bringebærsyltetøy over.

Rør sammen kremost og egg til en glatt krem. Fordel den utover syltetøyet.

Bland kokosmasse i resten av deigen og arbeid sammen til den blir grynete. Strø smulene jevnt over ostekremen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

La den avkjøles i formen. Skjær den i biter, dryss over melis og server.

Karamelltrøffelpai
Karamelltrøffelpai Vis mer

Karamelltrøffelpai

(16–18 biter)
Veldig god pai med karamell- og ­sjokoladefyll. 

Paideig:
175 g smør
3 ¾ dl hvetemel
2 ½ ss melis
2 ss kakao
1 klype salt
2 eggeplommer

Karamelltrøffel:
175 g lys sjokolade
150 g mørk sjokolade
2 ½ dl kremfløte
1 ½ dl lys sirup

Pynt:
M&M-sjokolade (sjokoladepeanøtter) eller annen pynt

Bland raskt sammen ingrediensene, gjerne i en food processor til deigen akkurat samler seg.

Trykk deigen ut i en liten langpanne, ca. 22 ganger 30 cm, med bakepapir. La det stå kjølig i minst 20 minutter.

Sett ovnen på 200°. Stek paiskallet midt i ovnen i 12–15 minutter.

Grovhakk all sjokolade. La fløten koke opp med sirup i en kjele. Tilsett sjokolade, la den smelte og rør til en glatt røre. La karamelltrøffelen avkjøles en stund.

Fordel karamelltrøffelen i paiskallet. La den stivne i kjøleskapet 4–5 minutter eller mer.

Pynt kaken med f.eks. M&M-kuler og server med pisket krem.

Tips: Lag gjerne paien en dag på ­forhånd og ­oppbevar kjølig i­ fryseren.

Brownies med mango
Brownies med mango Vis mer

Brownies med mango
(ca. 20 biter)

Deilig langpannebrownie med mørk sjokolade og mango. I stedet for mango kan du bruke biter av ananas.

250 g mørk sjokolade
200 g mykt smør
3 dl sukker
3 egg
2 ½ dl hvetemel
½ dl kakao
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
ca. 100 g moden mango 
i terninger

Pynt:
melis

Smelt 200 g av sjokoladen og grovhakk resten.

Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggene, et om gangen under pisking. Rør i den ­smeltede ­sjokoladen.

Bland mel, kakao, vanilje og salt. Rør det i deigen sammen med hakket sjokolade og mango.

Fordel deigen i en liten ­langpanne, 20 ganger 30 cm, som er kledd med bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter. Avkjøl. Skjær kaken i ruter.

Dryss over melis ved ­servering. Pisket krem eller is er godt til.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer