Gråt da hun måtte forlate prins Charles da han var liten

Dronning Elizabeths arbeid gikk hardt ut over hennes eldste sønn prins Charles. Forholdet mellom dronningen og sønnen var komplisert og vanskelig.

MOR OG SØNN: Prins Charles og dronning Elizabeth etter en polokamp i 1982. Foto: NTB
MOR OG SØNN: Prins Charles og dronning Elizabeth etter en polokamp i 1982. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da Kong Charles ble født 14. november 1948, insisterte dronning Elizabeth på at hennes førstefødte skulle bli født i hennes eget rom.

- Det er jeg som skal være barnets mor, ikke barnepikene, skal hun ha sagt, ifølge den kongelige biografien «The Royals», sitert i Vanity Fair.

Hun ammet ham i to måneder og den lille babyen sov i rommet ved siden av. Men hennes forhold til det lille barnet skulle bli komplisert og vanskelig. Hennes tanker om det å være mor ble sterkt utfordret da hun fire år senere skulle innta tronen som 25-åring.

Ifølge biograf Philip Ziegler skal hele ideen om å skape en normal familie bli endevendt som følge av den tidlige tiltredelsen.

En fjern og glamourøs skikkelse

Dronning Elizabeth fikk et overveldende ansvar og en kalender proppfull med kongelige aktiviteter. Hun tok seg tid til å lære sønnen å ri på hest og hun satte av tid sammen med ham etter frokost og te.

Charles selv har fortalt at han husker moren komme innom noen ganger da han ble badet på kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer