Drap

Gravid kvinne angivelig drept av hundeflokk på skogstur

Ringte kjæresten og sa at hun ble omringet av aggressive hunder.

TRAGISK: Politiet bekrefter at det var den 29 år gamle, franske kvinnen Elisa Pilarski som angivelig ble drept av en flokk med jakthunder i en skog nordøst for Paris. Hunden på bildet tilhørte Pilarski. FOTO: Skjermdump fra Facebook
TRAGISK: Politiet bekrefter at det var den 29 år gamle, franske kvinnen Elisa Pilarski som angivelig ble drept av en flokk med jakthunder i en skog nordøst for Paris. Hunden på bildet tilhørte Pilarski. FOTO: Skjermdump fra Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november var den franske kvinnen Elisa Pilarski (29) på luftetur med hundene sine i Retz-skogen 80 kilometer nord-øst for Paris.

Men underveis på skogsturen ble Elisa bekymret, og ringte opp samboeren Christophe Lucien Joseph. Hun fortalte kjæresten at hun var omringet av en flokk med hunder, som virket svært aggresive, skriver BBC.

Han satte seg sporenstreks i bilen, og kjørte ut til skogsområdet der Elisa var. Der fant han kjæresten livløs på bakken, omringet av en flokk med hunder. Flere av dem var Elisas egne, som satt ved siden av eieren og klynket.

- Jeg dro for å lete etter henne, og gikk mot en ravine. Da kom det omkring 30 hunder, så jeg trakk meg unna, har samboeren sagt til den franske TV-kanalen BFMTV, ifølge BBC.

- Obduksjonsrapporten viser at hun hadde flere hundebitt på over- og underkroppen, og hodet, har aktor Frédéric Trinh uttalt ifølge BBC.

29-åringen var gravid i sjette måned, og i februar skulle hun og samboeren Christophe ha blitt foreldre for første gang.

93 hunder skal DNA-testes

Jaktsesongen er i gang i Frankrike, og flere av hundene på stedet var en del av et jaktrigg, som har tradisjoner tilbake til slutten av andre verdenskrig. I tillegg hadde Elisa fem hunder med seg på skogsturen. 93 hunder skal nå DNA-testes, og sammenlignes med prøver tatt fra Elisas kropp.

Ifølge lokalavisen Le Courrier Picard jaktet hundene på hjort i området der Elisa gikk tur.

I 1986 opprettet den franske skuespilleren Brigitte Bardot (85) veldedighetsorganisasjonen The Brigitte Bardot Foundation, som er dedikert til å beskytte dyr og rette fokus mot dyrevelferd. Hun har vært i kontakt med franske myndigheter og bedt dem instendig om å avbryte jaktsesongen.

JAKTSESONG: I Retz-skogen utenfor Villers-Cotteret i Frankrike, jaktes det i disse dager på hjort. Denne tradisjonen fikk en boost etter andre verdenskrig. Dette bildet er fra 1998, og tatt under jakten i Retz. ARKIVFOTO: NTB scanpix
JAKTSESONG: I Retz-skogen utenfor Villers-Cotteret i Frankrike, jaktes det i disse dager på hjort. Denne tradisjonen fikk en boost etter andre verdenskrig. Dette bildet er fra 1998, og tatt under jakten i Retz. ARKIVFOTO: NTB scanpix Vis mer

Men French hunting association, som organiserer jakten, insisterer i en pressemelding på at det foreløpig ikke foreligger noen bevis på at jakthundene har forårsaket kvinnens dødsfall, skriver France24.

Foreløpig har fransk politi fått DNA-testet 67 av 93 hunder, så det er for tidlig å legge frem resultater som kan gi svar på hvem som har skyld i den 29 år gamle kvinnens brå død.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer