Flystyrt

Gravid reiseblogger delte «selfie» kort tid før flyet styrtet

Russiske Elena Banduro (33) er blant de omkomne etter at passasjerflyet gikk ned i Nepal.

FLYSTYRT: Russiske Elena Banduro var livsglad og eventyrlysten. Hun var på vei til Nepal da flyet hun satt i styrtet. FOTO: Skjermdump Instagram / @snilosmne_2.0
FLYSTYRT: Russiske Elena Banduro var livsglad og eventyrlysten. Hun var på vei til Nepal da flyet hun satt i styrtet. FOTO: Skjermdump Instagram / @snilosmne_2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 33 år gamle russiske bloggeren Elena Banduro var på vei til Nepal for å leve ut drømmen omgitt av vakker natur og mektige fjellandskap.

På sin åpne Instagram-profil har 33-åringen delt reisebilder med sine rundt 3000 følgere fra turer til både Egypt, Sri Lanka og Indonesia. Det er tydelig at 33-åringen elsket å reise!

Men det skulle også bli hennes død. Kort tid før passasjerflyet hun var om bord i skulle lande på flyplassen i Pokhara i Nepal styrtet det. Alle de 72 passasjerene, inkludert besettingen, er fryktet omkommet.

I Nepal skulle 33-åringen møte ektemannen Maxim Gridasov, som hun også ventet sitt første barn med.

FLYSTYRT: Flyet gikk ned kort tid før landing i byen Pokhara i Nepal mandag 16. januar 2023. Alle de 72 passasjerene og besetningen er fryktet omkommet. FOTO: NTB
FLYSTYRT: Flyet gikk ned kort tid før landing i byen Pokhara i Nepal mandag 16. januar 2023. Alle de 72 passasjerene og besetningen er fryktet omkommet. FOTO: NTB Vis mer

Det er Elenas søster Xenia som, ifølge den russiske avisen Komsomolskaya Pravda, bekrefter at 33-åringen var gravid. Kort tid før Yeti Airlines-flyet styrtet delte hun den gledelige nyheten med venner og familie - og avslørte at den lille i magen var en jente.

- I forrige uke fortalte Elena familien den gode nyheten. Hun hadde vært på ultralyd, og kunne se konturene av babyen. Hun ventet en liten jente.

Siste livstegn

Xenia snakket med søsteren på telefonen dagen før dødsulykken.

- Alt var bra med henne, og hun fortalte om planene for ferien.

Det siste private livstegnet Xenia fikk fra søsteren var en SMS tidlig om morgenen den fatale dagen.

- Klokken 04:59 Moskva-tid skrev hun til meg: «God morgen! Er i Nepal klokken 7:44. Jeg drar til flyplassen, og har et fly til byen Pokhara».

FOTO: Skjermdump / Facebook
FOTO: Skjermdump / Facebook Vis mer

Elena la også ved noen bilder, og delte en «selfie» fra innsiden av ATR 72-flyet før take off. «Dra til Nepal», oppfordret hun følgerne sine.

Elena var født og oppvokst i Moskva, men har siden krigsutbruddet bodd i Kazakhstan med ektemannen. 33-åringen jobbet som sosiale medier-ansvarlig for Myoffice_ru - som gjorde at hun også hadde mulighet til arbeide fra alle verdenshjørner.

HYLLEST: Elenas venninne Christine Markova hyller og minnes venninnen med rørende ord på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Facebook
HYLLEST: Elenas venninne Christine Markova hyller og minnes venninnen med rørende ord på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Facebook Vis mer

Etter at den tragiske nyheten ble kjent om at 33-åringen er gått bort, har kondolansene og minneordene strømmet inn på Elenas Facebook-profil.

En av venninnene, Christine Markova, har delt et bilde av Elena med minneordene:

«Vårt lys og håp. Hun som alltid sa hva hun mente og følte, uten å være redd for å bli misoppfattet. Hun ordla seg så vakkert, og vi kunne alle lære av henne. Fly høyt, søster, og reis til de stedene du har drømt om!».

Ifølge The Guardian var flyets andrepilot Anju Khatiwada enken etter pilot Dipak Pokhrel, som selv omkom i flystyrt i 2006.

Hun skal ha brukt pengene hun fikk i oppreisning etter mannens død til å ta pilotutdannelse. Dessverre skulle det vise seg å bli et fatalt valg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer