Grønnsaker

Gresk salat

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
2 poser salatmiks, eller:
1 isbergsalat
1 agurk
1 rødløk
1 glass fetaost
4 store, solmodne tomater
20 kalamatoliven

Dressing
0,5 dl rødvinseddik
1/4 dl hvitvinseddik
1 ts dijon sennep
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje
1 ss frisk oregano eller 1 ts tørket

Riv salaten i en bolle. Del rødløk og agurken i skiver eller bruk ostehøvel på langs på agurken. Sil av oljen fra fetaosten, eventuelt kan du knuse den litt i hendene før du har den over i salaten. Del tomatene i båter eller tykke skiver og legg i salaten sammen med oliven. Ballongvisp er det beste redskapet for å lage dressing. Men du kan også bruke en blender eller liknende. Bland eddik, sennep, salt, pepper og presset hvitløk. Hell oljen sakte i en tynn stråle mens du pisker. Da blir dressingen litt tykkere. Sprinkle den over salaten. Bruk ikke nødvendigvis all dressingen. Den holder seg et par uker i kjøleskapet.

Gresk salat
Gresk salat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer