Grønnsaker

Gresk salat

Publisert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
2 poser salatmiks, eller:
1 isbergsalat
1 agurk
1 rødløk
1 glass fetaost
4 store, solmodne tomater
20 kalamatoliven

Dressing
0,5 dl rødvinseddik
1/4 dl hvitvinseddik
1 ts dijon sennep
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje
1 ss frisk oregano eller 1 ts tørket

Riv salaten i en bolle. Del rødløk og agurken i skiver eller bruk ostehøvel på langs på agurken. Sil av oljen fra fetaosten, eventuelt kan du knuse den litt i hendene før du har den over i salaten. Del tomatene i båter eller tykke skiver og legg i salaten sammen med oliven. Ballongvisp er det beste redskapet for å lage dressing. Men du kan også bruke en blender eller liknende. Bland eddik, sennep, salt, pepper og presset hvitløk. Hell oljen sakte i en tynn stråle mens du pisker. Da blir dressingen litt tykkere. Sprinkle den over salaten. Bruk ikke nødvendigvis all dressingen. Den holder seg et par uker i kjøleskapet.

Gresk salat
Gresk salat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer