Grønnsaker

Gresk suppe

Denne suppen har en flott farge, er kremet og har mye smak.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
1/2 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
500 g gulrøtter
250 g røde linser
1 l buljong
salt og pepper
1 dl matfløte
200 g feta
godt brød

Varm oljen i en kjele. Finhakk løk, hvitløk og stek det sammen med spisskummen i kjelen til løken er myk. Tilsett gulrøtter skåret i terninger, linser og buljong. Kok under lokk i ca 20 minutter. Ha suppen i en blender eller foodprocessor, smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og server suppen med et dryss av smuldret feta. Godt med brød til.

Gresk suppe
Gresk suppe Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer