Ingredienser

Greske lammepinner

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
400 g lammekjøtt (uten fett)

Marinade
2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss olje
1/2 ts salt
nykvernet pepper

Tzatziki
4 dl yoghurt naturell/200 g gresk yoghurt
1 agurk
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Tilbehør
godt brød og salat blandet med tomat, paprika og rødløk

Del kjøttet stykker på ca. 3 x 3 cm. Rør marinaden sammen og la kjøttet marinere et par timer eller natten over i kjøleskap. Sett kjøttet på spidd og legg dem i en smurt form. Hell
marinaden over og sett formen i ovnen på 200° i ca. 30 min. Snu spiddene etter ca. 15 min.
Sjekk om kjøttet er mørt og gjennomstekt. Rasp agurk eller skjær den i små staver. Ha agurken i en sikt, og dryss over litt salt slik at vannet blir trukket ut. La trekke i ca. 10 min. Press agurken med en skje. Rør inn yoghurten og smak til med salt og pepper. (Jeg pleier og sile vekk en del vann fra yoghurten også. Da bruker jeg gjerne en tesil i stoff som jeg legger på et glass. Eventuelt bruk et kaffefilter som du fester med strikk eller liknende). Server til kjøttet sammen med salat.

Greske lammepinner
Greske lammepinner Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer