Grill

Grill med greske smaker

Det er på høy tid å få igang grillen og lage mat ute. Sommermat med greske smaker er kjempegodt, og her får du noen deilige oppskrifter!

Grill med greske smaker
Publisert
Sist oppdatert

Kyllingspyd med tzatziki og gresk salat

(4 porsjoner)Tzatziki er en universalsaus som er godt til det meste du griller. 

Spyd:600 g kyllingfilet2 ss olje2 finhakkede hvitløkbåter1 ts tørket mynte1 ts tørket oreganoflaksaltnymalt pepper1 rødløk1 rød paprika

Tzatziki:½ agurksalt3 dl gresk yoghurt1–2 finhakkede hvitløkbåter1 ss olivenoljenymalt pepper

Gresk salat:4 modne tomater1 agurk1 rødløk1 grønn paprika1 ss tørket oregano1 dl kalamataoliven150–200 g fetaostflaksaltnymalt pepper4 ss olivenolje2 ss rødvinseddik

Skjær kylling i biter. Bland olivenolje, urter, salt og pepper. Vend i kyllingen og la det marinere i minst 2 timer. Træ kylling, løkbåter og paprikabiter vekselvis på grillspyd. Grill over varm grill til kyllingen er gjennomstekt i noen minutter. Snu på spydene når du griller.

Tzatziki: Riv agurk på rivjernets grove side. Legg det i en sil, bland med litt salt og la det trekke i ca. 20 minutter. Press ut all væske.Bland agurk, yoghurt, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Gresk salat: Skjær tomater i båter. Skrell agurken og skjær i biter. Del løk i tynne båter og skjær paprika i strimler. Bland grønnsaker, oregano, oliven, smuldret fetaost, salt og pepper forsiktig. Legg det opp på fat og drypp over olje og eddik. Server salaten straks. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.