Grillet kylling og kotelett med appelsin-spisskummarinade
Marinaden kan like godt være saus. Sett da vekk en del av den til senere, slik at du bare kan varme den opp.
RedaksjonenC
Publisert Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud Foto: Siren Lauvdal
(Til 8 personer) 3 dl ketchup 3 dl appelsinjuice 1 god neve hakket koriander 0,5 dl chili-hvitløksaus 2 ss soyasaus 1 1/2 ss malt spisskum 8 kyllinglår 8 koteletter, ca. 3 cm tykke
Ha ketsjup, juice, koriander, chilisaus, soyasaus og spisskum i en blender og kjør det til puré. Ha blandingen over i en bolle. Gjør klart til grilling, pensle risten med litt olje. Grill kyllingen 6 minutter på hver side, pensle med marinaden. Fortsett å grille til kyllingen er gjennomstekt. Snu hyppig og gjenta pensling innimellom. Stek i ca. 25 minutter. Legg kyllinglårene i folie slik at de holder seg varme. Grill kotelettene 3 minutter på hver side. Pensle hyppig med marinade. Fortsett med grillingen, cirka 12 minutter til.
Grillet kylling og kotelett med appelsin-spisskummarinade
Vis mer