Familie (3-7)

Grillet tunfisk med rødbetsalat

Tunfisk og rødbeter er en god kombinasjon.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
500 g ferske rødbeter
200 g grønne bønner
100 g fetaost i terninger
1 pk ruccola
20 g gresskarkjerner (får du ikke tak i det, bruk solsikkekjerner)
4 tunfiskbiffer à ca. 180 g
godt salt og nykvernet pepper
1 lime
200 g ris

Vinaigrette
1 ss olivenolje
1/2 ss eddik
1 ts dijonsennep
1 ts sukker
salt og nykvernet pepper

Kok rødbetene ca. 20 minutter, avhengig av størrelse. Kast kokevannet, hell over kaldt vann og gni av skallet. Rens og kok bønnene i lettsaltet vann, 4-5 minutter, hell av vannet, avkjøl og bland dem med rødbetskiver, ruccola og fetaost. Rist gresskarkjernene i en tørr og varm panne, til de begynner å lage lyd. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og vend den inn i salaten. Dryss over med gresskarkjerner. Krydre tunfiskbiffene med salt og pepper og stek dem ca. 1-2 minutter på hver side. (Jeg synes tunfisken bør være ganske rå inni, så knapt 1 minutt er min ideelle steketid). Server med kokt ris, rødbetsalat og limebåter.

Grillet tunfisk med rødbetsalat
Grillet tunfisk med rødbetsalat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer