Familie (3-7)

Grillet tunfisk med rødbetsalat

Tunfisk og rødbeter er en god kombinasjon.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny Kristensen(Til 4 personer)500 g ferske rødbeter200 g grønne bønner100 g fetaost i terninger1 pk ruccola20 g gresskarkjerner (får du ikke tak i det, bruk solsikkekjerner)4 tunfiskbiffer à ca. 180 ggodt salt og nykvernet pepper1 lime200 g risVinaigrette1 ss olivenolje1/2 ss eddik1 ts dijonsennep1 ts sukkersalt og nykvernet pepperKok rødbetene ca. 20 minutter, avhengig av størrelse. Kast kokevannet, hell over kaldt vann og gni av skallet. Rens og kok bønnene i lettsaltet vann, 4-5 minutter, hell av vannet, avkjøl og bland dem med rødbetskiver, ruccola og fetaost. Rist gresskarkjernene i en tørr og varm panne, til de begynner å lage lyd. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og vend den inn i salaten. Dryss over med gresskarkjerner. Krydre tunfiskbiffene med salt og pepper og stek dem ca. 1-2 minutter på hver side. (Jeg synes tunfisken bør være ganske rå inni, så knapt 1 minutt er min ideelle steketid). Server med kokt ris, rødbetsalat og limebåter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer