Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
500 g ferske rødbeter
200 g grønne bønner
100 g fetaost i terninger
1 pk ruccola
20 g gresskarkjerner (får du ikke tak i det, bruk solsikkekjerner)
4 tunfiskbiffer à ca. 180 g
godt salt og nykvernet pepper
1 lime
200 g ris
Vinaigrette
1 ss olivenolje
1/2 ss eddik
1 ts dijonsennep
1 ts sukker
salt og nykvernet pepper
Kok rødbetene ca. 20 minutter, avhengig av størrelse. Kast kokevannet, hell over kaldt vann og gni av skallet. Rens og kok bønnene i lettsaltet vann, 4-5 minutter, hell av vannet, avkjøl og bland dem med rødbetskiver, ruccola og fetaost. Rist gresskarkjernene i en tørr og varm panne, til de begynner å lage lyd. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og vend den inn i salaten. Dryss over med gresskarkjerner. Krydre tunfiskbiffene med salt og pepper og stek dem ca. 1-2 minutter på hver side. (Jeg synes tunfisken bør være ganske rå inni, så knapt 1 minutt er min ideelle steketid). Server med kokt ris, rødbetsalat og limebåter.
