Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
4 skiver tunfisk à 150 g rapsolje
300 g spagetti
2 fedd hvitløk
1/2 ts tørket chili
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin
4 tomater
en håndfull kapers
salt og pepper
Kok spagettien til den er noen få minutter fra å være ferdig, behold noe av kokevannet
i kjelen og hold den varm. Knus hvitløken og skjær tomatene i biter. Varm en panne og fres hvitløk, tomater og chili over lav varme i 5 minutter. Ha i hvitvin og la det småkoke videre mens du steker tunfisken. Gni tunfisken inn med salt og pepper.
Varm en annen panne og ha i rapsolje. Stek fisken i noen få minutter på hver side, avhengig av skivenes tykkelse. Fisken skal være nesten helt rød i midten og rosa utover mot kantene. Vend tomat- og hvitløksausen i pastaen og server til fisken med store kapers med stilk.
