Designer

Gründer og designer Siri Brodersen tok med familien og flyttet til Lyngør

En helg de satt i endeløs bilkø på vei hjem til Oslo, så Siris mann på henne og sa: «Hva med å flytte til Lyngør?» Nå driver hun sin egen virksomhet og designer vesker og klær her.

DRØMMEJOBBEN: – Jeg ville glede meg til å gå på jobb, sier Siri Brodersen. Etter å ha jobbet med blomster, møbler og interiør, designer hun klær og vesker.   Foto: Eva Kylland
DRØMMEJOBBEN: – Jeg ville glede meg til å gå på jobb, sier Siri Brodersen. Etter å ha jobbet med blomster, møbler og interiør, designer hun klær og vesker. Foto: Eva Kylland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Siri Brodersen (39) var liten, stabbet hun langs bilfrie veier og plukket blomster fra den første snøklokken stakk opp av jorda til de siste ringblomstene hang med hodet etter første frostnatt. Hun stjal fine blomster i nabohagene og la dem på sølvfat med bomull og vann. På et hemmelig sted i heia på øya der hun vokste opp.

– Jeg fikk en del kjeft, ler hun og forteller at datteren Lea på seks har arvet samme trang til å lage buketter.

LES OGSÅ: Tre generasjoner skaper-Skappel

Lidenskapen for blomster vokste, og da Siri var 17 år gikk hun inn i blomsterbutikken til Finn Schjøll. Hun skulle ikke ha blomster, men gjerne en jobb, takk. 

– Kan du begynne med en gang? svarte Blomster-Finn, så granskende på meg, og la til: Men ta ut den ringen du har i nesen først.

Før hun var 25, hadde Siri egne blomsterbutikker i Oslo. «Fabelhaven» i Pilestredet og «Fabelhaven» i Ullevålsveien. Navnet fant hun i et dikt. Akkurat som hun finner inspirasjon til å designe klær av fargenyansene i et matfotografi, eller av et hageblad spekket med grønne gleder og sanselige kroker. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer