Grønn Curry Oppskrift

Grønn curry med reker og laks

Fisk og skalldyr har en smak av norsk sommer, men her har de fått en liten orientalsk touch.

GRØNN CURRY MED SJØMAT: Deilig og sommerlig gryte med spennende smaker. Foto: Kent Jardhammar
GRØNN CURRY MED SJØMAT: Deilig og sommerlig gryte med spennende smaker. Foto: Kent Jardhammar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Lekker og smaksrik lakserett. Currypaste fås kjøpt i små glass i dagligvarebutikker.

Grønn currygryte med reker og laks

(4 porsjoner)

500 g laksefilet
500 g reker med skall
1 løk i strimler
1 bunt vårløk
2 ss smør
3 dl vann
2 ss hummerfond
1 ss sitronsaft
2 ss hakket dill
1 ts grønn currypaste
2 dl crème fraîche
2 ts maisenna
½ ts salt
1 klype kajennepepper

1. Skjær fisken i 3 cm store biter. Skrell rekene. Stek paprika og vårløk mykt i smør i en gryte, uten at det tar farge.

2. Hell i vann, fond, sitronsaft, dill, currypaste og crème fraîche som er blandet med maisenna. Kok sausen opp under omrøring og la den trekke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

3. Stek laksebitene i smør i en stekepanne. Strø på salt og pepper. Legg dem i gryten. Strø på reker og dill.
Server med kokte poteter, grønne erter, tomat og agurk.

GRØNN CURRYGRYTE MED REKER OG LAKS:  Foto: Kent Jardhammar
GRØNN CURRYGRYTE MED REKER OG LAKS: Foto: Kent Jardhammar Vis mer

Flere retter med laks og reker:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer