Frukt Og Bær

Grønn wok og limestekte bananer

Gå for grønt.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny KristensenGRØNN WOK(Til 4 personer)200 g brokkoli i små buketter1/2 kg oksekjøtt i wokstrimler1 ts malt ingefær1 ts malt spisskummen1/2 ts malt, tørket chili1/4 dl soyasaus1/4 dl olje200 g sukkererter200 g grønne bønner200 g babymaissalt og pepper250 g nudlerGi brokkolibukettene et kjapt oppkok, skyll godt i kaldt vann og ha dem i et dørslag. Bland kjøttet med ingefær, spisskummen, chili og soya og la det trekke litt. Stek kjøttet raskti oljen over 2 omganger ved sterk varme og sett til side. Ha grønnsakene i woken. Stek i flere omganger slik at det ikke blir for mye i woken på samme tid. Stek raskt, slik atgrønnsakene blir sprø. Ha i kjøttet sammen med grønnsakene og stek et par minutter. Smak til med salt og pepper og ekstra soya. Kok nudlene etter anvisning på pakken og server.LIMESTEKTE BANANER(Til 4 personer)2 dl mel2 klyper salt4 ss sukker2 egg2 lime4 bananer4 ss olje30 g melisBland mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett egg, finrevet limeskall og limesaft og pisk godt. Skrell bananene og skjær dem i tykke skiver på skrå. Dypp bitene i limerøren og stek dem gylne i en panne med olje og smør. Dryss over med melis og server straks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer