Foto: Rohny Kristensen
GRØNN WOK
(Til 4 personer)
200 g brokkoli i små buketter
1/2 kg oksekjøtt i wokstrimler
1 ts malt ingefær
1 ts malt spisskummen
1/2 ts malt, tørket chili
1/4 dl soyasaus
1/4 dl olje
200 g sukkererter
200 g grønne bønner
200 g babymais
salt og pepper
250 g nudler
Gi brokkolibukettene et kjapt oppkok, skyll godt i kaldt vann og ha dem i et dørslag. Bland kjøttet med ingefær, spisskummen, chili og soya og la det trekke litt. Stek kjøttet raskt
i oljen over 2 omganger ved sterk varme og sett til side. Ha grønnsakene i woken. Stek i flere omganger slik at det ikke blir for mye i woken på samme tid. Stek raskt, slik at
grønnsakene blir sprø. Ha i kjøttet sammen med grønnsakene og stek et par minutter. Smak til med salt og pepper og ekstra soya. Kok nudlene etter anvisning på pakken og server.
LIMESTEKTE BANANER
(Til 4 personer)
2 dl mel
2 klyper salt
4 ss sukker
2 egg
2 lime
4 bananer
4 ss olje
30 g melis
Bland mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett egg, finrevet limeskall og limesaft og pisk godt. Skrell bananene og skjær dem i tykke skiver på skrå. Dypp bitene i limerøren og stek dem gylne i en panne med olje og smør. Dryss over med melis og server straks.

