Frukt Og Bær

Grønn wok og limestekte bananer

Gå for grønt.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen







GRØNN WOK
(Til 4 personer)
200 g brokkoli i små buketter
1/2 kg oksekjøtt i wokstrimler
1 ts malt ingefær
1 ts malt spisskummen
1/2 ts malt, tørket chili
1/4 dl soyasaus
1/4 dl olje
200 g sukkererter
200 g grønne bønner
200 g babymais
salt og pepper
250 g nudler

Gi brokkolibukettene et kjapt oppkok, skyll godt i kaldt vann og ha dem i et dørslag. Bland kjøttet med ingefær, spisskummen, chili og soya og la det trekke litt. Stek kjøttet raskt
i oljen over 2 omganger ved sterk varme og sett til side. Ha grønnsakene i woken. Stek i flere omganger slik at det ikke blir for mye i woken på samme tid. Stek raskt, slik at
grønnsakene blir sprø. Ha i kjøttet sammen med grønnsakene og stek et par minutter. Smak til med salt og pepper og ekstra soya. Kok nudlene etter anvisning på pakken og server.

LIMESTEKTE BANANER
(Til 4 personer)
2 dl mel
2 klyper salt
4 ss sukker
2 egg
2 lime
4 bananer
4 ss olje
30 g melis

Bland mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett egg, finrevet limeskall og limesaft og pisk godt. Skrell bananene og skjær dem i tykke skiver på skrå. Dypp bitene i limerøren og stek dem gylne i en panne med olje og smør. Dryss over med melis og server straks.

Grønn wok
Grønn wok Vis mer
Limestekte bananer
Limestekte bananer Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer