Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer, 12–15 stk.)
125 g hvetemel
2 1/2 dl lettmelk
2 store egg
1 klype salt
1 ss rapsolje
smør til steking
35 g revet ost
Fyll
1 beger ricotta (250 g)
250 g frosne, tinte spinatblader
35 g pinjekjerner
salt og nykvernet pepper
revet muskatnøtt
Tomatsaus
1 boks tomater
35 g soltørkede tomater
1 laurbærblad
Rist pinjekjernene i en varm panne. Rør eller bland røren og la den stå kaldt i en time. Stek
tynne pannekaker i en liten panne (helst teflon). Bruk knapt 1/2 dl røre per pannekake. Hakk og press vannet godt ut av spinatbladene. Rør dem inn sammen med ricotta og pinjekjerner, smak til med salt, pepper og muskat. Fordel fyllet på pannekakene, rull dem sammen og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss ost over og gratiner pannekakene til osten er smeltet og pannekakene gjennomvarme. La ingrediensene til tomatsausen surre på middels varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
