Ost

Grønne pannekaker

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer, 12–15 stk.)
125 g hvetemel
2 1/2 dl lettmelk
2 store egg
1 klype salt
1 ss rapsolje
smør til steking
35 g revet ost

Fyll
1 beger ricotta (250 g)
250 g frosne, tinte spinatblader
35 g pinjekjerner
salt og nykvernet pepper
revet muskatnøtt

Tomatsaus
1 boks tomater
35 g soltørkede tomater
1 laurbærblad

Rist pinjekjernene i en varm panne. Rør eller bland røren og la den stå kaldt i en time. Stek
tynne pannekaker i en liten panne (helst teflon). Bruk knapt 1/2 dl røre per pannekake. Hakk og press vannet godt ut av spinatbladene. Rør dem inn sammen med ricotta og pinjekjerner, smak til med salt, pepper og muskat. Fordel fyllet på pannekakene, rull dem sammen og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss ost over og gratiner pannekakene til osten er smeltet og pannekakene gjennomvarme. La ingrediensene til tomatsausen surre på middels varme i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Grønne pannekaker
Grønne pannekaker Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer