Kaker

Grov gulrotkake

Publisert
Sist oppdatert






100 g sammalt hvetemel
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts natron
3 dl solsikkeolje
100 g brunt sukker
4 sammenpiskede egg
100 g lys sirup
400 g finrevet gulrot
50 g hakkede valnøtter


Glasur
180 g myk kremost
60 g smør
180 g melis
1 ts vanilje-essens
2 ts sitronsaft

Bland alt det tørre. Rør inn sirup og solsikkeolje, og vend til slutt inn eggene forsiktig. Ikke rør for mye etter at eggene er rørt inn. Ha røren i en rund form og la kaken steke i cirka 30 minutter på 180°.

Lag glasur: Ha alt i en miksmaster eller kjøkkenmaskin og bland til krekremen er luftig. Smøres på toppen av avkjølt kake.

Grov gulrotkake
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer