Grovbrød

Grovt rugbrød med sirup

Et grovt brød med mye smak. Godt egnet til sild, men også til julens kjøttpålegg.

Grovt rugbrød med sirup
Publisert
Sist oppdatert

(2 stk.)

◗ 1 flaske vørterøl
◗ 1 ½ dl melk
◗ 50 g gjær
◗ 1 dl smeltet smør
◗ 1 dl mørk sirup
◗ 1 ts salt
◗ 2 ss malt pomeransskall
◗ 1 ts malt nellik
◗ 1 ts malt ingefær
◗ 5 dl sammalt rug, grov
◗ 1,2–1,4 l hvetemel

1. Varm melk og vørterøl. Smuldre gjær i en bake­bolle og hell i smeltet smør, væsken og sirup. Rør ut gjæren. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

2. Tilsett salt, krydder og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast i ca. 40 minutter.

3. Ta deigen opp på bakebordet og del den i to. Form til runde brød, som legges på bakeplate. Etterhev brødene i 30–40 minutter. Skjær et snitt på toppen av brødet og dryss på litt mel.

4. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 30–40 minutter. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd ved å banke under brødene.

5. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer