Brød

Gulrotbrød

Smakfulle og saftige brød med både revet gulrot og kesam i deigen.

Gulrotbrød
Publisert
Sist oppdatert

 

(3 brød)

Brødene stekes sammen i en langpanne. De blir smakfulle og saftige med både revet gulrot og kesam i deigen.

50 g gjær5 dl vann, lunkent½ ss salt2 gulrøtter1 beger (200 g) kremost til baking4 dl sammalt hvete, grovca. 1 ½ l hvetemel

1. Smuldre gjæren i bakebollen. Hell det lunkne vannet over. Rør til gjæren er oppløst.

2. Skrell og riv gulrøttene grovt og bland det i væsken sammen med salt. Tilsett osten og det grove melet og rør godt.

3. Tilsett hvetemelet, litt av gangen. Spar ca. 2 dl til utbakingen. Det blir en løs deig. Lag gjerne deigen i maskin å la den gå noen minutter til deigen blir smidig.

4. La deigen heve på lunt sted dekket med plast i ca. 45 minutter.

5. Slå deigen sammen og del den i tre på bakebordet. Elt hvert brød godt og legg i former eller i langpanne dekket med bakepapir.

6. Dekk med plast og la brødene heve ytterligere i 30 minutter. Stek brødene på rist i nedre del av ovnen 225° i ca. 25 minutter til det høres en hul lyd når du banker under dem.

7. Avkjøl brødene under et håndkle på rist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer