Gulrotsuppe

Gulrotsuppe med appelsin

Gulrotsuppe  med appelsin
Publisert
Sist oppdatert

Med appelsin, ingefær og sambal oelek i suppen blir det god smak. Gulrotsuppen har en flott og fristende farge.

(4 porsjoner)

◗    1 løk◗    2 hvitløkbåter◗    4 gulrøtter◗    2 cm fersk ingefær◗    2 appelsiner◗    2 ss smør◗    1 ts sambal oelek eller annen chiliblanding◗    1 ts gurkemeie◗    7 dl vann◗    1 grønnsakbuljongterning◗    salt◗    pepper◗    2 dl crème fraîche◗    ristede gresskarfrø◗    timian

1. Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og del gulrøtter i biter. Press saften av appelsinene.

2. Stek løk og hvitløk i smør til løken blir blank og myk. Legg i gulrøtter, ingefær, sambal oelek og gurkemeie og stek litt til. Tilsett vann og buljong og kok opp. Ha i salt og pepper. Kok i ca. 10 minutter til gulrøttene er myke.

3. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør i crème fraîche og appelsinsaften. Smak suppen til.

4. Rist gresskarfrøene i varm og tørr panne til de begynner å lage lyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer