økologisk

Gunhild Stordalen: - Lei meg av terningkastene

Norges nye miljøprinsesse elsker grønt. Terningkast på rød løper derimot…

EKSKLUSIVT I UKENS KK: Les hele intervjuet med Gunhild Anker i KK som kommer i butikkene i morgen! Foto: Isabel Watson
EKSKLUSIVT I UKENS KK: Les hele intervjuet med Gunhild Anker i KK som kommer i butikkene i morgen! Foto: Isabel Watson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Det er flaut og overflatisk og helt i strid med alt jeg står for, men jeg blir faktisk litt lei meg når jeg får dårlige terningkast. Jeg er ikke så veldig god på fashion.Det Gunhild Anker Stordalen (33), i stedet brenner for, er kampen for miljøet. Men hvordan tror hun andre oppfatter henne?– Det har vel forandret seg litt underveis. I starten var jeg vel en slags Tause Birgitte ved siden av Petter på den røde løperen. Jeg var ikke komfortabel med rollen, og kan nok fortsatt virke litt kald i møte med media. Jeg har følt at de har vært opptatt av det tabloide; «hvem er hun derre greia til Stordalen?», sier hun til KK.

Inspirasjonskilder

Gunhild reiser nå verden rundt for å drive miljøkamp og tar en deltids MBA på BI. Nylig var hun og mannen Petter på ekspedisjon til Antarktis med Al Gore (les Gores blogg her – ekstern lenke). – Da jeg satt og intervjuet Al Gore for KKs grønne nummer, måtte jeg klype meg selv litt i armen, han var jo mitt store idol, ikke sant. Men jeg er født … hva skal jeg si … ikke respektløs akkurat, men uten overdreven autoritetsangst.Livia Firth, den øko-engasjerte kona til skuespiller Colin Firth og fan av vår egen designer Leila Hafzi, er en annen av Gunhilds nye kamp-feller.- En av mine babyer akkurat nå handler om hvordan få business ut av å drive bærekraftig. Livia får ut budskapet gjennom fashion, det samme gjør Stella McCartney. Miljøvern er trendy, og jeg vil at det skal bli enda mer sexy. Grønt er morgendagens farge, sier hun.LES OGSÅ: Gunhilds intervju med klimakongen Gore leser du her.(Saken fortsetter under bildet)

Lever som de lærer?

De siste ukene har Gunhild jobbet tett med redaksjonen i KK om å lage ukens utgave av bladet – et gjennomført «GRØNT NUMMER», proppfull av inspirasjon og tips. Hun og Petter angripes for å snakke miljøvern på den ene siden og leve et liv i luksus på den andre.– Jeg forstår at noen kan se sånn på det. Men jeg tror ikke på at vi kan redde verden ved å få folk til å slutte å forbruke. Vi må gjøre det mulig å leve moderne liv, men på en bærekraftig måte. Jeg kjører for eksempel verdens kuleste elbil, det er morsomt når menn stopper på gata og tar bilder!

Aldri lavkarbo!

Gunhild og Petter starter hver eneste dag med en løpetur. Fedmeepidemien og livsstilssykdommer er en annen av doktor Stordalens hjertesaker.– Lavkarbo-hypen som herjer landet, er basert på forskning som i beste fall er sprikende. Vi har spist oss feite, og så skal vi slanke oss på biff og bacon? Fra et bærekraftig perspektiv er det galskap.Gunhild får støtte av trenings-dronningen Kari Jaquesson. Og selv om du ikke trener like mye som Gunhild – karbohydrater er viktig! Her ser du hvor mye du trenger hver dag. (Saken fortsetter under bildet)

Om bryllup og krangling

Hun tvilte aldru på at hun ville dele livet sitt med Petter. Men å gifte seg var aldri planen.– Jeg drømte aldri om høye kaker og marengskjole. Jeg syntes vi hadde et perfekt forhold som samboere. Men du sier jo ikke nei til å gifte deg med den du vil leve resten av livet ditt med!De krangler, mer om EU og politikk enn om hverdagslige ting.– Om det ikke går en kule varmt av og til … om du aldri blir forbanna, da er det noen som holder tilbake. Vi har et friskt og ærlig forhold, og det er faktisk veldig stimulerende å krangle med Petter.HELE INTERVJUET MED GUNHILD LESER DU I UKENS KK!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer