Årets Kvinner 2015

Gunhild Stordalen (36) er kåret til Årets kvinne

– Mitt største håp er å bli helt frisk. Og kunne gi bånn gass igjen – og fortsette å kjempe de mye større og viktige kampene.

KK KÅRER ÅRETS KVINNE 2015: Som brennende engasjert leder for EAT, har Gunhild A. Stordalen (36) imponert med sin innsats for en global endring av våre matvaner og verdens matvareproduksjon. Tross krevende tid med sykdom, har hun aldri mistet fokus. 
 Foto: Morten Qvale
KK KÅRER ÅRETS KVINNE 2015: Som brennende engasjert leder for EAT, har Gunhild A. Stordalen (36) imponert med sin innsats for en global endring av våre matvaner og verdens matvareproduksjon. Tross krevende tid med sykdom, har hun aldri mistet fokus. Foto: Morten Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I KKs store nyttårsnummer, kårer vi hvert år Årets kvinner - et knippe damer som på hvert sitt vis har imponert og berørt oss i løpet av året som er gått. 

I fjor fikk blant annet Lene Marlin prisen som årets forbilde etter å ha snakket åpent om egne selvmordstanker. Sissel Wold ble årets stemme. Anita Krohn Traaseth ble kåret til årets inspirator.

Nå er vi stolte over å kunne presentere Årets kvinner 2015:

Årets kvinne: Gunhild Stordalen (Hovedprisen)

Årets gjennombrudd: Marie Blokhus

Årets ildsjel: Lindis Hurum i Leger uten grenser

Årets stemme: Deeyah Khan

Årets banebryter: Line Jansrud

Årets medmenneske: Tina Asphaug i Amadia International (Folkets pris)

ÅRETS KVINNE 2015: GUNHILD A. STORDALEN (36)

Lege og grunnlegger/styreleder for Stordalen Foundation, forskningsstiftelsen GreeNudge og EAT.

Begrunnelse: Som brennende engasjert leder for EAT, har hun imponert med sin innsats for en global endring av våre matvaner og verdens matvareproduksjon. Tross krevende tid med sykdom, har hun aldri mistet fokus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer