Korona

Hadde vært gift i 30 år - døde med kun minutters mellomrom

Holdt hverandre i hånden på dødsleiet.

LYKKELIG GIFT: Sønnene til Blackwell-ekteparet trøster seg med at foreldrene fikk tilbringe all sin tid med hverandre helt til siste slutt. FOTO: Gofundme
LYKKELIG GIFT: Sønnene til Blackwell-ekteparet trøster seg med at foreldrene fikk tilbringe all sin tid med hverandre helt til siste slutt. FOTO: Gofundme Vis mer
Publisert

Ekteparet Paul Blackwell (61) og Rosemary Blackwell (65) har levd hele sitt voksne liv sammen i Texas. Sammen har de flere sønner og en stor familie bestående av 20 barnebarn, søstre, brødre, kusiner og fettere.

Paret har begge jobbet som lærere ved Grand Prairie Independent School District i samme område. Rosemary nådde sitt 20. år der, og Paul jobbet der i fem. De hadde et nært og godt forhold til kollegene sine.

Ekteparet fikk påvist koronaviruset en knapp uke før Thanksgiving sto for tur i USA. Det skriver den amerikanske avisen Today.

Plutselig følte de seg så dårlige at de for første gang i livet var nødt til å avlyse Thanksgiving-feiringen sammen med barna sine. Det har aldri skjedd før, sier en av sønnene til avisen.

Symptomene på korona utviklet seg raskt. Det startet med en forkjølelse, før Rosemary ble ekstremt kortpustet og ikke fikk sove på nettene. Paul mistet all energi og ble liggende på sofaen i fire strake dager.

Ingen av de klarte å gjøre noe annet enn å ligge helt stille med øynene lukket på grunn av lyssensitivitet.

Tok knekken på de

Etter hvert sa de seg villige til å bli innlagt på sykehuset, noe de i utgangspunktet hadde vært skeptisk til. Der lå de i drøye to uker og kjempet for livet.

- Korona tok knekken på de ganske raskt, sa en av sønnene deres, Shawn Blackwell, til avisen rett etter at symptomene begynte å komme.

På søndag forrige uke klarte de ikke lenger å kjempe mot viruset, og de døde begge to - med kun noen minutters mellomrom. Ekteparet lå i sykesengen og holdt hverandre i hendene i det øyeblikket hvor døden inntraff.

På dette tidspunktet hadde de vært lykkelig gift i over 30 år.

Lagt i koma

I løpet av den tiden paret lå på sykehuset var det ekstremt tøft for sønnene å ikke få muligheten til å se foreldrene sine i virkeligheten - på grunn av smittefare. De måtte holde seg til digitale videosamtaler, og sønnen Shawn forteller i et intervju at faren brøt sammen i en av de mange samtalene de hadde.

Faren var tydelig frustrert og sa selv at han ikke trodde han ville overleve viruset. Kort tid etter denne samtalen ble begge to sendt videre til intensivavdelingen. Nå sto livet virkelig i fare.

- Jeg tror de ga de mye at de kunne se ansiktene våre rett før situasjonen forverret seg. Lillebroren min fikk snakke med mamma like før hun ble lagt i koma, og jeg fikk snakke med pappa. Det er rart hvordan akkurat det løste seg - det må ha vært skjebnen.

Neste gang de så mamma og pappa var på dødsleiet. Sammen med legene tok de det brutale valget om å avbryte livredningen. Ingen av de var i stand til å leve på egenhånd, så det var det eneste valget de hadde.

Innsamling

- Det var virkelig den tøffeste avgjørelsen vi noen gang har tatt, men det var fint å vite at de avsluttet livet sammen - slik de ønsket. Det gjorde situasjonen enklere, selv om vi selvfølgelig skulle ønske at dette aldri hadde skjedd, sa storebror Brandon.

Venner, familie og kolleger av ekteparet har gått sammen for å samle inn penger gjennom innsamlingsnettstedet Gofundme. Pengene skal dekke utgifter familien har hatt i forbindelse med dødsfallet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer