Oppskrifter

Halloween-mat

Knask uten knep. Halloween-maten framfor noen er med anvendelig enn du tror. Her får du gode gresskar-oppskrifter.

Halloween-mat
Publisert
Sist oppdatert








Nå er det sesong for franske gresskar. Her er noen deilige oppskrifter:

Lammeform med gresskar

2-3 kilo lammekjøtt
1 gresskar
Smør
Salt og pepper

Kutt mørt lammekjøtt i biter og brun dem kjapt i en panne. Rens og skjær gresskar i store biter og ha alt i en langpanne med noen få smørklatter, litt salt og pepper.

Stek til gresskarene er møre på lav varme i stekeovnen, cirka 180 grader.

Gresskarsuppe

1,2 kg gresskar
2 løk
4 båter hvitløk
1 ss smør
12 dl helmelk/lettmelk
4 terninger med hønsebuljong
4 dl crème fraîche/rømme, gjerne lett
revet skall og saft av 2 lime
2 ts chilipasta (sambal oelek) eller sterk pesto
1 ts frisk koriander

Skjær topplokket av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger. Rens og hakk løken og fres den i smør i en kjele. Tilsett gresskaret, melk og buljongterninger. La suppen koke ca. 10 minutter.

Bland suppen og rør i halvparten av crème fraîchen/rømmen. Smak til med lime, chilipasta og eventuelt salt. La suppen koke opp.

Server med resten av crème fraîchen/rømmen og pynt med koriander.

Gresskarpai

200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Gresskarfyll:
6 ss hvetemel
¾ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 stk. egg
1 ¾ dl sukker
3 ss smeltet smør
400 g gresskarpuré
1 boks vikingmelk
2 ts vaniljesukker

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor. Kjø til en fast deig. La deigen ligge i kjøleskapet i 30 minutter før den kjevles ut.

Kjevl eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 °C i cirka 10 minutter.

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vanilje.

Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.

Server paien lun eller avkjølt. Pynt gjerne med litt pisket krem.

OBS for allergikere: Gresskar kryssreagerer med burot. Det er også stor risiko for å reagere allergisk på gresskar hvis du reagerer på banan! Et godt alternativt til gresskar er å bruke gulrot.

  • Les mer om gresskar på frukt.no
  • Lam med gresskar. Nam nam.
    Lam med gresskar. Nam nam. Vis mer
    GRESSKAR.
    GRESSKAR. Vis mer
    Halloween-mat
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer