Scandinavian Star

Halvor rakk aldri å bli kjent med moren - eller sin ufødte lillebror

Gravide Christine (24) omkom i Scandinavian Star-katastrofen.

SCANDINAVIAN STAR: TV-profil Halvor Harsem var bare halvannet år da han mistet moren sin Christine Harsem i Scandinavian Star-katastrofen. Familien var på vei til Danmark for å feire påske. FOTO: Privat // konghalvor.blogg.no
SCANDINAVIAN STAR: TV-profil Halvor Harsem var bare halvannet år da han mistet moren sin Christine Harsem i Scandinavian Star-katastrofen. Familien var på vei til Danmark for å feire påske. FOTO: Privat // konghalvor.blogg.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sorte, tunge røyken siver inn i lugar 746 på dekk fem, på danskebåten MS Scandinavian Star. Det er midt på natten, og kalenderen har akkurat bikket lørdag 7. april 1990.

Skipet seiler mot Frederikshavn i Danmark, og om bord er det flere passasjerer som er på vei for å feire påskehøytiden med venner og familie. Blant dem er det unge foreldreparet Jan (29) og Christine (24) Harsem, bosatt i Asker.

- Jan, du må våkne! Det brenner! Du må ta Halvor! roper Christine, mens hun dytter i ektemannen. Sønnen på halvannet år ligger og sover.

Selv har Jan ligget i halvsøvne, og fått med seg rop, løping og uro fra gangen.

Jan registrerer at kona Christine, som er gravid i syvende måned, forsvinner ut av lugaren. Han tenker at det må være en instinktiv reaksjon fra konas side, for på den måten å hindre at røyken kommer ned i lungene hennes, og dermed kan skade det ufødte barnet.

Det Jan ikke vet, i dette veldige øyeblikk, er at det er siste gang han ser kvinnen han har vært sammen med i et helt tiår. Kvinnen han har så mange gode minner med, og som han tre år i forveien hadde lovet å bli hos, i gode og onde dager, inntil døden skilte dem ad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer