Seriemorder Ted Bundy

Han ble spådd en fremtid i politikken - men viste seg å være en seriemorder verden ikke hadde sett maken til

På det tidspunktet skal han offisielt ha drept minst 30 kvinner på brutalt vis, men det regnes med at drapslisten er mye lenger enn som så.

TILTALT: Her sitter Ted Bundy i rettssalen i Miami i 1979, tiltalt for nok et drap på en ung jente. FOTO: NTB Scanpix
TILTALT: Her sitter Ted Bundy i rettssalen i Miami i 1979, tiltalt for nok et drap på en ung jente. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag kveld slipper Netflix spillefilmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, som omhandler en av tidenes aller største og mest omtalte seriemordere, nemlig Theodore Robert Bundy - best kjent som Ted Bundy. Hovedrollen spilles av Zac Efron (31), og vi i KK-redaksjonen er utrolig spente på hvordan denne sjarmerende kjekkasen takler rollen som en av verdens mest forhatte menn.

Se trailer nederst i saken!

Men hvem var egentlig denne Ted Bundy? Hva har han gjort - og ikke minst; hva var motivet bak alle de grusomme handlingene?

Vellykket mann

Han ble født den 24. november i 1946 i byen Burlington i USA. Hans mor, Eleanor Cowell, var kun 22 år gammel da hun ble mor for første gang. Hun flyttet derfor hjem til foreldrene sine i Philadelphia rett etter fødselen, som senere adopterte Ted og oppdro han gjennom hele barndommen. Besteforeldrene latet som at de var foreldrene hans, og Ted ble fortalt at Eleanor var hans søster. Det skriver Cosmopolitan.

Han hadde likevel en tilsynelatende vellykket oppvekst - han lyktes i så og si alt han foretok seg. Alt gikk bra med både studier, arbeid og i kjærlighetslivet. Bundy var forlovet med en kvinne som forgudet han over alt på jord, han fikk toppkarakterer i alle fag, var politisk aktiv og jobbet som frivillig på en hjelpetelefon for folk med selvmordstanker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer