Ari Behns søster til KK:

- Han gikk inn i smerten og gleden uten filter

Han har fortsatt evnen til å samle oss, fastslår Ari Behns søster. Ari Behns bilder stilles ut igjen for første gang etter hans død.

SØSKENKJÆRLIGHET: Ari Behn (45), billedkunstner og kunstkurator Anja Bjørshol (43) og filmregissør Espen Bjørshol Solberg (38) hadde sin første utstilling sammen i Moss Kunstgalleri i 2017. Foto: NTB scanpix
SØSKENKJÆRLIGHET: Ari Behn (45), billedkunstner og kunstkurator Anja Bjørshol (43) og filmregissør Espen Bjørshol Solberg (38) hadde sin første utstilling sammen i Moss Kunstgalleri i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten et halvt år etter at Ari Behn tok sitt eget liv, første juledag 2019, stilles bildene hans igjen ut. I hans gamle galleri i Moss, Galleri Varden, lørdag 20. Juni. Anja Bjørshol, Aris søster, er i bilen på vei hjem etter en lang dag på jobb og mange sene kvelder med å forberede utstillingen, da KK ringer.

Ari var en av hennes aller nærmeste. I et stort intervju som blir å lese i KK i juli, forteller hun om det ekstreme savnet av en høyt elsket storebror. I dette intervjuet ønsker hun ikke å snakke om sorgen, men holde fokus på Aris kunst.

- Det er godt å vite at arbeidene hans lever videre. Det å løfte han opp og inn, og vite at det er noe som ikke er over, men at det er noe som fortsetter, det er fint.

- Så er det også sånn at jeg prøver å være profesjonell i møtet med dette arbeidet, det er viktig for meg å ikke blande min sorg inn i kunsten. Jeg går inn og ut av sorgen, og bearbeider den på siden, forteller hun.

Maud Angelica stiller også ut

Anja er selv billedkunstner, og jobber som kurator og kunstformidler ved Galleri F15 på Jeløya. Hun har ikke hatt kuratoransvaret for denne utstillingen, det er det Aris gallerist Galleri Art Design som har - men hun har bidratt med å velge hvilke av Aris verker som skulle stilles ut, og med å løfte dem fram i galleriet, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer