Monna Tandberg

– Han kjenner meg ikke lenger igjen

– Han kjenner meg ikke lenger igjen
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag besøker Monna sin Lars Andreas. Hun kjenner ofte på sorgen over tapet av det mennesket han var, men det hjelper å snakke om det.

- Hvor er alt? Improvisasjonstalentet, humoren, viddet, kvikkheten. Hvor er det? Ingen kan svare på det, sier Monna Tandberg.

Hun besøker ham daglig for å gi ham morgenmat og være hos ham en stund. Monna var lenge fortvilet, men nå har hun akseptert det. Lars Andreas Larssen (78), den åpne, spill levende og legendariske skuespilleren og entertaineren, er borte for bestandig. Hun har valgt å være åpen om sykdommen, fordi det ikke skal være noe tabubelagt rundt det å bli syk.

Evigunge Monna holder seg fabelaktig godt. Lett på foten, sprekt kledd og elegant sminket ser hun langt yngre ut enn sine 73 år. Noe diva-stempel vil hun imidlertid ikke ha på seg.  

Det hele begynte så uskyldig. Symptomene kom gradvis. Lars Andreas fikk problemer med å huske tekst, samtidig som han hadde en tendens til å glemme mer.

– Han skyldte på stress og at det var mye å gjøre. Men da han dagen før Ibsen-forestillingen vår i 2003 fremdeles slet med teksten, rådet jeg ham til å avlyse. Jeg skjønte jo at noe var galt, bare ikke hva. Han var en mester til å improvisere. Møtte vi for eksempel folk på gaten, lot han som han kjente dem, men jeg visste at han ikke ante hvem det var, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer