Tragedien i påsken

Han kuttet over kjærestens fallskjerm. Så hoppet hun

Da Victoria endelig våknet på sykehuset etter å overlevd et fall fra 1,2 km høyde, satt mannen Emile ved siden av. «Jeg elsker deg», hvisket Victoria. Emile svarte ikke.

TRAGEDIEN I PÅSKEN: Emile Cilliers var sersjant i den britiske hæren. I 2015 ble han pågrepet, mistenkt for mordforsøk på sine kone Victoria under et fallskjermhopp. Bildet er fra 2010, året før Victoria og Emile giftet seg. FOTO: NTB
TRAGEDIEN I PÅSKEN: Emile Cilliers var sersjant i den britiske hæren. I 2015 ble han pågrepet, mistenkt for mordforsøk på sine kone Victoria under et fallskjermhopp. Bildet er fra 2010, året før Victoria og Emile giftet seg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Palmesøndag 2015 så ut til å bli en fin dag for Victoria Cilliers. Tobarnsmoren var tidligere kaptein i forsvaret, nå fysioterapeut i forsvaret, og en erfaren fallskjerminstruktør, med over 2600 hopp bak seg.

Nå skulle hun hoppe ut fra Cessna-flyet over Netheravon Airfield i England. Det skulle være hennes siste hopp, hadde hun bestemt, for de to barna hennes var små og hun ville ikke utsette seg for mer unødig risiko, av hensyn til dem.

Men da Victoria kastet seg ut fra flyet denne påskedagen, ante hun ingenting om katastrofen som lå foran henne. Mens adrenalinet rushet gjennom kroppen opplevde hun de første sekundene som et hvilket som helst hopp. Suget i magen. Lufttrykket mot kroppen. Vinden.

Det var ikke før hun trakk i stroppen for å løse ut fallskjermen at det begynte å gå opp for henne hva som var i ferd med å skje. For da hun trakk i snoren for å utløse fallskjermen, viklet snoren over henne seg sammen. Den tynne fallskjermen, det eneste som skilte mellom liv og død, nektet å åpne seg, og mens sekundene raste forbi styrtet Victoria mot bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.