Terrorangrep

Han reddet henne fra terrorangrep - nå er de gift

Hadde kjent hverandre i ett døgn, da dødsskytingen inntraff.

FANT HVERANDRE: Chantal Melanson og Austin Monfort er overlevende etter terrorangrepet i Las Vegas i 2017. To år senere ble de gift. FOTO: Privat
FANT HVERANDRE: Chantal Melanson og Austin Monfort er overlevende etter terrorangrepet i Las Vegas i 2017. To år senere ble de gift. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av september 2017 dro kanadiske Chantal Melanson (29) med venninnegjengen til Las Vegas, og målet for turen var den tre dager lange country-festivalen Route 91 Harvest festival.

Venninnegjengen bestemmer seg for å sjekke ut en lokal country-bar, og det er her amors piler skyter fart.

Amerikanske Austin (24) legger merke til Chantal allerede i det øyeblikket hun kommer inn i baren, og han gjør et tappert forsøk på å sjekke henne opp - men forgjeves. Chantal mobber han hjertelig for ikke å ha på seg cowboy-boots på en country-bar.

DET FØRSTE BILDET: Bare timer etter at dette bildet ble tatt, var Chantal og Austin midt i terrorangrepet. FOTO: Privat
DET FØRSTE BILDET: Bare timer etter at dette bildet ble tatt, var Chantal og Austin midt i terrorangrepet. FOTO: Privat Vis mer

Men gang nummer to blir Chantal smigret av Austins sjarm, og sier ja til å bli med ham på dansegulvet. Det har hun aldri angret på.

- Vi var begge tiltrukket av hverandre, men ettersom vi var fra to forskjellige land, så la vi ikke så mye i det der og da. Det var bare en morsom kveld med latter og dansing, sier Chantal til KK.

- Han slapp aldri hånden min

Etter å ha danset, flørtet og snakket i flere timer, utveksler Austin og Chantal nummer og avtaler å møtes igjen dagen etter.

Under konserten til country-artist Jason Aldean står de to tett i tett, og nyter favorittmusikken sammen. De registrerer begge noen høye smell, som de først tror er fyrverkeri.

Det de ikke vet i dette øyeblikket er at den 64 år gamle amerikaneren Stephen Paddock står på suiten sin på Mandalay Bay Hotel and Casino, og avfyrer skudd mot festivaldeltakerne.

- Da vi innså hva som skjedde rundt oss, og at det ikke var fyrverkeri, men våpenskudd, ble jeg rammet av panikkangst. Austin på sin side klarte å beholde roen, og forsto raskt at han måtte få oss i sikkerhet, forklarer Chantal.

Austin og Chantal løper sammen over festivalområdet.

- Han slapp aldri hånden min, minnes 29-åringen.

Da panikken igjen tok tak i Chantal, var Austin raskt ute med å roe ned kvinnen han hadde kjent i knapt ett døgn.

- Han tok tak i ansiktet mitt, og sa at han kom til å holde meg i hånden, slik at vi kunne løpe sammen i sikkerhet. Så kysset han meg, i håp om at det skulle roe meg ned.

De to klarer å komme seg i sikkerhet, og holder sammen hele kvelden. Austin husker at han følte på et ekstra ansvar for å få Chantal i sikkerhet, ettersom hun var med ham og ikke venninnegjengen sin.

Visste at de kom til å være en del av hverandres liv

Dagen etter terrorangrepet - som skulle koste 58 uskyldige mennesker livet, og 869 mennesker såret - drar Chantal tilbake til Canada og Austin tilbake til San Diego, California.

Men de to klarer ikke å bryte kontakten, til tross for at de har kjent hverandre i kort tid.

- Vi holdt kontakten med hverandre fra det øyeblikket vi tok farvel i Las Vegas. Han var den ene personen som visste akkurat hva jeg hadde gått gjennom, og omvendt.

Etter seks uker dro Austin til Canada for å besøke sitt nye bekjentskap.

- Når var det dere innså at dere er ment for hverandre?

- Vi visste begge to at vi for alltid kom til å være en del av hverandres liv, på bakgrunn av det vi hadde gått gjennom sammen. Vi hadde et veldig sterkt bånd, forklarer Chantal til KK.

Hun erkjenner at det til å begynne med var mange komplikasjoner rundt det at de to bor i to forskjellige land.

- Det var vanskelig å se for seg en fremtid sammen, siden vi bor i to ulike land. Men vi klarte ikke å slutte å snakke med hverandre, og båndet mellom oss ble bare sterkere og sterkere. Etter at vi hadde møtt hverandres familier og alt føltes perfekt, innså vi at vi ikke kunne leve uten hverandre.

Skal holde bryllup nummer to i Las Vegas

Våren 2019 går Austin ned på kne, og paret gifter seg i rådhuset i november samme år. Så begynner prosessen med å få K1 visa, slik at Chantal kan flytte fra Canada til San Diego i USA. Familiebryllup nummer to, planlegger de at skal stå i mai året etter.

For etter planen skulle et mer tradisjonelt bryllup ha stått 8. mai 2020 med familie og venner til stede, men som følge av korona-pandemien er bryllup nummer to utsatt på ubestemt tid.

- Vi bestemte oss for å holde bryllupet i Las Vegas etter det i rådhuset 2019, siden det var der vi møttes for første gang, og fordi at vi ønsker å gjøre Las Vegas til et fint og hyggelig sted for oss igjen. Vi tenkte at det kunne være et perfekt sted å begynne på neste kapittel i livet.

I dag bor paret hjemme hos familien til Austin i San Diego. Han jobber for familiebedriften innen stålindustrien, mens hun foreløpig er arbeidsledig i påvente av å få arbeidstillatelse.

I august 2019, tre måneder før bryllupet, opprettet Chantal og Austin Instagram-kontoen @tragedytolove, hvor de deler av sin unike kjærlighetshistorie.

Til KK forteller Chantal at hun og ektemannen drømmer om å starte sin egen familie.

- Vi venter til jeg får meg jobb, slik at vi kan kjøpe vårt eget sted. Foreløpig har vi vært så heldig at vi har fått lov til å bo hos Austins familie frem til jeg får meg jobb, og vi kan komme oss på beina igjen.

- Tror du at dere hadde vært et gift par i dag, om det ikke hadde vært for erfaringen dere opplevde i Las Vegas i 2017?

- Før vi opplevde skytingen, og delte den opplevelsen sammen, hadde vi tilbrakt én lørdagskveld sammen der vi hadde danset, spist pizza og snakket i flere timer. Vi hadde kjemi helt fra starten av. Å gå gjennom skytingen bare 24 timer etter at vi møttes, og å bearbeide det sammen i ettertid, har uten tvil styrket båndet vårt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer