Benedicte Haugaard

- Han slo og sparket og ba flere ganger om å bli sluppet løs

Da Benedicte Haugaard opplevde innbrudd i bilen, valgte hun å spore opp tyven selv.

BENEDICTA HAUGAARD: Benedicte ble frastjålet mange viktige eiendeler fra bilen sin. Foto: Privat
BENEDICTA HAUGAARD: Benedicte ble frastjålet mange viktige eiendeler fra bilen sin. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg reagerte først med sjokk. Så begynte jeg å gråte, sier Benedicte Haugaard.

Influenseren hadde vært i en middag i Oslo sentrum fredag kveld, og parkert bilen sin i Paleet parkeringshus. Først da hun kom hjem, oppdaget hun at noen hadde gjort innbrudd i bilen.

Tyven hadde tatt med seg Louis Vuitton-veska hennes, macen, headsetet, sminke og kosmetikk, lommeboka hennes med alle viktige kort, en konvolutt med kontanter, samt noen cupcakes.

- Alt er materialistisk og erstattelig, men jeg må innrømme at det var litt skummelt å ha veska med alle minnekortene mine og planleggingsboka på avveie. Der er det mange familiebilder, og mye jobb og podcastmateriale som ikke er tatt backup av ennå, samt alt av businesstrategier, idéer og notater fra ulike seminarer jeg har vært på i år, sier Benedicte til KK.

STJÅLET: Benedicte oppdaterte følgerne sine på Instagram. Foto: Privat
STJÅLET: Benedicte oppdaterte følgerne sine på Instagram. Foto: Privat Vis mer

Avisa Oslo omtalte saken først.

Bestemte seg for å finne tyven

Benedicte skal flytte til Spania denne uken, så hun var allerede veldig stresset og overarbeidet, forklarer hun. Tårene kom, men en liten «peptalk» fra en følger fikk henne over på andre tanker.

- Det en faen i meg. Vi prøvde å spore Mac og headset, men alt var avskrudd og frakoblet.

Benedicte ringte en kompis som jobber med forsikringer, og spurte hva hun skulle gjøre, og hvilken forsikring hun skulle melde tyveriet på.

- Jeg politianmeldte digitalt og meldte tingene tapt. Plutselig dukket headsetet opp i iCloud, og samboer fikk opp en adresse.

Måtte gjøre jobben selv

Benedicte ringte politiet først, men fikk inntrykk av at de ikke prioriterte saken. De skulle sette henne over til OPS.

Hun forteller at securitas hadde fortalt henne at slike tyverier er et stort problem, derfor ble hun ganske frustrert over at saken ikke ble prioritert, til tross for at hun hadde såpass ferske spor å gå etter.

- Etter 25 minutter på telefonen uten svar, valgte jeg å ta saken i egne hender, så jeg ringte et familiemedlem. Headsetet befant seg på Holmlia, og jeg kunne se fra macen hjemme at det beveget seg bort fra adressen, og nedover gaten. Det var tydelig at tyven hadde det på seg, på en eller annen måte.

LETEAKSJON: Benedicte satte i gang en leteaksjon for å finne tingene sine. Foto: Privat/Skjermdump Snapchat
LETEAKSJON: Benedicte satte i gang en leteaksjon for å finne tingene sine. Foto: Privat/Skjermdump Snapchat Vis mer

Ble lagt i bakken

Politiet ble varslet underveis, og visste dermed hva Benedicte var på vei for å gjøre. Hun hadde familiemedlemmet på telefonen, og guidet vedkommende i riktig retning.

- Til slutt kjørte han opp ved siden av mistenkte, og spurte om han hadde et stjålet headset i veska. Han nektet, men jeg trykket på «varsling» i iCloud, og headsetet ga fra seg lyd i sekken. Mistenkte forsøkte å stikke av, så det ble gjort et valg om å legge han forsiktig i bakken, og holde han til politiet kom fem minutter senere. Han slo og sparket og ba flere ganger om å bli sluppet løs, forklarer Benedicte, som legger til at det er lenge siden hun har hatt så mye adrenalin i kroppen.

Politiet arresterte mannen, og roste Benedicte og hjelperen hennes. De gjorde en ransaking av mannen og hans eiendom, og fant alt, unntatt noen kontanter Benedicte hadde fått til bursdagen sin, selve Louis Vuitton-veska og en lommebok.

- Tingene mine var veldig herjet med, da de hadde ligget løst i en sekk med blant annet avbitertang og annet verktøy. Jeg er usikker på hvilke konsekvenser det får, men jeg fikk inntrykk av at han hadde mer tyvgods både på seg og på eiendommen, sier hun.

Snek seg inn i bilen

- Hvordan kom tyven seg inn i bilen?

- Tyven har rett og slett sneket seg inn i bilen min, ved å blokke signaler eller noe sånt, da jeg bruker mobilen som nøkkel. Jeg er spent på hva politiet finner ut der, sier Benedicte.

Benedicte er veldig glad for at hun fikk tilbake mesteparten av eiendelene.

- Jeg regner med at det som er borte ordner seg med forsikring.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer